Először készítsd elő az összes hozzávalót: a káposztát vágd vékony csíkokra, a sárgarépát gyaluld vagy vágd julienne-re (hosszú, vékony csíkokra), a zöldhagymát karikázd fel, a vöröshagymát szeleteld, és a fokhagymát aprítsd finomra.
A zöldségeket előre elkészítve könnyebb lesz az összeállítás – tartsd őket külön kis tálkákban, így átláthatóbb lesz a főzés folyamata.
Forrósíts fel egy nagy serpenyőt vagy wokot, majd önts bele 1 evőkanál olajat. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, pirítsd közepes lángon 1-2 percig, amíg illatozni kezd.
Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg – ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt.
Add hozzá a sárgarépát és a káposztát. Pirítsd őket 4-5 percig magas lángon, időnként kevergetve, míg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
A magas hőmérséklet és a folyamatos keverés segít megőrizni a zöldségek színét és állagát.
Add hozzá a főtt vagy előkészített yakisoba tésztát a zöldségekhez, majd önts rá még 1 evőkanál olajat. Forgasd össze a tésztát és a zöldségeket, közepes-magas lángon 2-3 percig pirítsd tovább.
Ha a tészta összetapadt, öblítsd le előtte meleg vízzel, majd jól csepegtesd le, így könnyen elválik a szálak között.
Öntsd rá a yakisoba szószt a serpenyő tartalmára, és alaposan keverd el, hogy mindenhol bevonja a tésztát és zöldségeket. Pirítsd még 1-2 percig, majd zárd el a hőt.
A szósz karamellizálódása extra ízt ad – ne keverd túl sokáig, hogy ne száradjon ki a tészta.
Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával. Azonnal fogyasztható, de akár újramelegítve is finom marad.
Friss lime levével meglocsolva extra frissességet adhatsz az ételnek – ez különösen jól működik nyári napokon!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.