Yakisoba zöldségekkel, pirított tészta színes zöldségekkel tálalva

Yakisoba zöldségekkel

A yakisoba története Japánban a 20. század közepéig nyúlik vissza, amikor a kínai chow mein hatására elterjedt a pirított tészta koncepciója a szigetországban. A yakisoba – bár nevében „soba”, valójában búzalisztből készült tésztát használ – gyorsan népszerű utcai étellé vált, főként fesztiválokon és gyorséttermekben. Technikai tanács: a yakisoba készítésének kulcsa a magas hő és a gyors mozdulatok – a wok vagy nagy serpenyő használata elengedhetetlen. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint yakisoba zöldségekkel meleg, illatos fogása az asztalon. Ez az étel tökéletes választás gyors vacsorához vagy könnyed hétköznapi ebédhez. A recept variálható is – adhatsz hozzá gombát, tofu kockát vagy akár grillezett csirkét is, ha nem ragaszkodsz a vegetáriánus változathoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Yakisoba tészta
200 g Fehér káposzta
100 g Sárgarépa
50 g Zöldhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Fokhagyma
100 ml Yakisoba szósz
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az összes hozzávalót: a káposztát vágd vékony csíkokra, a sárgarépát gyaluld vagy vágd julienne-re (hosszú, vékony csíkokra), a zöldhagymát karikázd fel, a vöröshagymát szeleteld, és a fokhagymát aprítsd finomra.

    A zöldségeket előre elkészítve könnyebb lesz az összeállítás – tartsd őket külön kis tálkákban, így átláthatóbb lesz a főzés folyamata.

    2

    Forrósíts fel egy nagy serpenyőt vagy wokot, majd önts bele 1 evőkanál olajat. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, pirítsd közepes lángon 1-2 percig, amíg illatozni kezd.

    Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg – ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a káposztát. Pirítsd őket 4-5 percig magas lángon, időnként kevergetve, míg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A magas hőmérséklet és a folyamatos keverés segít megőrizni a zöldségek színét és állagát.

    4

    Add hozzá a főtt vagy előkészített yakisoba tésztát a zöldségekhez, majd önts rá még 1 evőkanál olajat. Forgasd össze a tésztát és a zöldségeket, közepes-magas lángon 2-3 percig pirítsd tovább.

    Ha a tészta összetapadt, öblítsd le előtte meleg vízzel, majd jól csepegtesd le, így könnyen elválik a szálak között.

    5

    Öntsd rá a yakisoba szószt a serpenyő tartalmára, és alaposan keverd el, hogy mindenhol bevonja a tésztát és zöldségeket. Pirítsd még 1-2 percig, majd zárd el a hőt.

    A szósz karamellizálódása extra ízt ad – ne keverd túl sokáig, hogy ne száradjon ki a tészta.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával. Azonnal fogyasztható, de akár újramelegítve is finom marad.

    Friss lime levével meglocsolva extra frissességet adhatsz az ételnek – ez különösen jól működik nyári napokon!