A dashi alaplevet öntsd egy közepes lábasba, majd add hozzá a vékonyra szeletelt répát, daikont, és a gombát. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 10 percig.
Ha szárított shiitakét használsz, előzetesen áztasd be meleg vízbe legalább 20 percre, így jobban kiadja az aromáját.
Add hozzá a szójaszószt, sake-t és mirint, majd folytasd a főzést még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sake és mirin egyensúlya fontos – ha túl édes, növeld óvatosan a szójaszósz mennyiségét.
A fehér misót keverd el külön egy kevés meleg alaplében, majd ezt add vissza az edénybe. Így elkerülheted, hogy csomós legyen a levesben.
A misót soha ne forrald – így megőrizheted az élő kultúrákat és az aromát.
A mochi szeleteket süsd meg száraz serpenyőben vagy grillsütőn, míg enyhén megpirulnak és felpuffadnak.
Ha sütöd a mochi-t, figyelj rá, hogy ne égjen meg – elég, ha épphogy megpirul.
Add a megmosott spenótot a leveshez, és csak pár percig főzd, hogy megőrizze a színét és frissességét.
Ne főzd túl a spenótot, különben elveszíti szép élénk zöld színét és a tápanyagainak egy részét.
Tálald a levest forrón, minden tálba tegyél egy-egy sült mochit, zöldségeket, gombát és végül öntsd rá a misós levest.
A mochit a tálalás előtt közvetlenül add a leveshez, így nem ázik el teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.