A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt is darabokra vĂĄgjuk. Az olĂvaolajat egy serpenyĆben felhevĂtjĂŒk, majd a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt ĂŒvegesre pirĂtjuk.
A hagymĂĄt lassan pirĂtva karamellizĂĄlhatjuk, hogy Ă©desebb Ăzt kapjunk.
HozzĂĄadjuk a felkockĂĄzott marhahĂșst Ă©s pirĂtjuk, amĂg el nem kezd barnulni. Ha szĂŒksĂ©ges, egy kis vizet is adhatunk hozzĂĄ, hogy ne Ă©gjen le.
Ne keverd tĂșl a hĂșst, hogy megmaradjon a textĂșrĂĄja Ă©s megfelelĆen megpiruljon.
EzutĂĄn hozzĂĄadjuk a fĂŒstölt paprikĂĄt, a zöld chilit, sĂłt, borsot, Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd tovĂĄbbi 5 percig pirĂtjuk.
A zöld chili erĆssĂ©ge miatt Ă©rdemes figyelni, hogy ne tegyĂ©l bele tĂșl sokat, ha nem szeretnĂ©d tĂșl csĂpĆsre.
ĂntsĂŒnk hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy alaplevet, Ă©s fĆzzĂŒk a ragut 40-45 percig alacsony hĆfokon, amĂg a hĂșs puha Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
Ha gyorsĂtani szeretnĂ©d a folyamatot, hasznĂĄlhatsz nyomĂĄstartĂł edĂ©nyt, hogy a hĂșs gyorsabban megpuhuljon.
HƱtsĂŒk le a ragut, hogy könnyebben bele tudjuk tölteni az empanadĂĄba. Közben kĂ©szĂtsĂŒk elĆ a tĂ©sztĂĄt.
Ha a töltelĂ©k tĂșl hĂg, hagyjuk egy kicsit szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni, hogy a felesleges folyadĂ©k elpĂĄrologjon.
A tĂ©sztĂĄbĂłl köröket vĂĄgunk ki, Ă©s minden kör közepĂ©re egy evĆkanĂĄlnyi ragut helyezĂŒnk. Hajtsuk fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s jĂłl nyomjuk le a szĂ©leket.
A szĂ©leket jĂłl zĂĄrjuk le, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.
A tojĂĄst verjĂŒk fel, Ă©s kenjĂŒk meg vele az empanadĂĄk tetejĂ©t. A tojĂĄs kenĂ©se segĂt, hogy szĂ©p aranybarna szĂnƱek legyenek.
Ha nem szeretnĂ©l tojĂĄst, hasznĂĄlhatsz tejfölt vagy vĂzzel felvert tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt.
MelegĂtsĂŒk elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, majd sĂŒssĂŒk az empanadĂĄkat 20-25 percig, amĂg szĂ©p aranybarna szĂnƱek nem lesznek.
Minden sĂŒtĆ mĂĄs tempĂłban sĂŒt, Ă©rdemes 20 perc utĂĄn ellenĆrizni az empanadĂĄkat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.