Argentin raguval töltött empanada, aranybarna, ropogós tészta gazdag marhahúsos töltelékkel

Argentin raguval töltött empanada

Az argentin empanada az egyik legismertebb latin-amerikai étel, amit különféle töltelékekkel készítenek. Az argentin raguval töltött empanada egy különleges változata, amely gazdag marhahúsos töltelékkel rendelkezik. Az empanada kívül ropogós, belül pedig omlós és ínycsiklandó, amit a fűszerek és a hús töltelék biztosítanak. Az argentin empanadát gyakran fogyasztják utcai étkezésekhez, vagy családi összejöveteleken, és tökéletes választás bármely alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Marhahús (felkockázott)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zöld chili
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)
2 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát is darabokra vágjuk. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.

    A hagymát lassan pirítva karamellizálhatjuk, hogy édesebb ízt kapjunk.

    2

    Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.

    Ne keverd túl a húst, hogy megmaradjon a textúrája és megfelelően megpiruljon.

    3

    Ezután hozzáadjuk a füstölt paprikát, a zöld chilit, sót, borsot, és a sárgarépát, majd további 5 percig pirítjuk.

    A zöld chili erőssége miatt érdemes figyelni, hogy ne tegyél bele túl sokat, ha nem szeretnéd túl csípősre.

    4

    Öntsünk hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, és főzzük a ragut 40-45 percig alacsony hőfokon, amíg a hús puha és az ízek összeérnek.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz nyomástartó edényt, hogy a hús gyorsabban megpuhuljon.

    5

    Hűtsük le a ragut, hogy könnyebben bele tudjuk tölteni az empanadába. Közben készítsük elő a tésztát.

    Ha a töltelék túl híg, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni, hogy a felesleges folyadék elpárologjon.

    6

    A tésztából köröket vágunk ki, és minden kör közepére egy evőkanálnyi ragut helyezünk. Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket.

    A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    7

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét. A tojás kenése segít, hogy szép aranybarna színűek legyenek.

    Ha nem szeretnél tojást, használhatsz tejfölt vagy vízzel felvert tojássárgáját.

    8

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban süt, érdemes 20 perc után ellenőrizni az empanadákat.