Argentin raguval töltött empanada, aranybarna, ropogĂłs tĂ©szta gazdag marhahĂșsos töltelĂ©kkel

Argentin raguval töltött empanada

Az argentin empanada az egyik legismertebb latin-amerikai Ă©tel, amit kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel kĂ©szĂ­tenek. Az argentin raguval töltött empanada egy kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely gazdag marhahĂșsos töltelĂ©kkel rendelkezik. Az empanada kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig omlĂłs Ă©s Ă­nycsiklandĂł, amit a fƱszerek Ă©s a hĂșs töltelĂ©k biztosĂ­tanak. Az argentin empanadĂĄt gyakran fogyasztjĂĄk utcai Ă©tkezĂ©sekhez, vagy csalĂĄdi összejöveteleken, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmely alkalomra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Empanada tĂ©szta
⭕ 400 g MarhahĂșs (felkockĂĄzott)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zöld chili
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 db TojĂĄs (kenĂ©shez)
⭕ 2 ek. Koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt is darabokra vĂĄgjuk. Az olĂ­vaolajat egy serpenyƑben felhevĂ­tjĂŒk, majd a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt ĂŒvegesre pirĂ­tjuk.

    A hagymåt lassan pirítva karamellizålhatjuk, hogy édesebb ízt kapjunk.

    2

    HozzĂĄadjuk a felkockĂĄzott marhahĂșst Ă©s pirĂ­tjuk, amĂ­g el nem kezd barnulni. Ha szĂŒksĂ©ges, egy kis vizet is adhatunk hozzĂĄ, hogy ne Ă©gjen le.

    Ne keverd tĂșl a hĂșst, hogy megmaradjon a textĂșrĂĄja Ă©s megfelelƑen megpiruljon.

    3

    EzutĂĄn hozzĂĄadjuk a fĂŒstölt paprikĂĄt, a zöld chilit, sĂłt, borsot, Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd tovĂĄbbi 5 percig pirĂ­tjuk.

    A zöld chili erƑssĂ©ge miatt Ă©rdemes figyelni, hogy ne tegyĂ©l bele tĂșl sokat, ha nem szeretnĂ©d tĂșl csĂ­pƑsre.

    4

    ÖntsĂŒnk hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy alaplevet, Ă©s fƑzzĂŒk a ragut 40-45 percig alacsony hƑfokon, amĂ­g a hĂșs puha Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Ha gyorsĂ­tani szeretnĂ©d a folyamatot, hasznĂĄlhatsz nyomĂĄstartĂł edĂ©nyt, hogy a hĂșs gyorsabban megpuhuljon.

    5

    HƱtsĂŒk le a ragut, hogy könnyebben bele tudjuk tölteni az empanadĂĄba. Közben kĂ©szĂ­tsĂŒk elƑ a tĂ©sztĂĄt.

    Ha a töltelĂ©k tĂșl hĂ­g, hagyjuk egy kicsit szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenni, hogy a felesleges folyadĂ©k elpĂĄrologjon.

    6

    A tĂ©sztĂĄbĂłl köröket vĂĄgunk ki, Ă©s minden kör közepĂ©re egy evƑkanĂĄlnyi ragut helyezĂŒnk. Hajtsuk fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s jĂłl nyomjuk le a szĂ©leket.

    A szĂ©leket jĂłl zĂĄrjuk le, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    7

    A tojĂĄst verjĂŒk fel, Ă©s kenjĂŒk meg vele az empanadĂĄk tetejĂ©t. A tojĂĄs kenĂ©se segĂ­t, hogy szĂ©p aranybarna szĂ­nƱek legyenek.

    Ha nem szeretnél tojåst, hasznålhatsz tejfölt vagy vízzel felvert tojåssårgåjåt.

    8

    MelegĂ­tsĂŒk elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, majd sĂŒssĂŒk az empanadĂĄkat 20-25 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nƱek nem lesznek.

    Minden sĂŒtƑ mĂĄs tempĂłban sĂŒt, Ă©rdemes 20 perc utĂĄn ellenƑrizni az empanadĂĄkat.