A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát is darabokra vágjuk. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.
A hagymát lassan pirítva karamellizálhatjuk, hogy édesebb ízt kapjunk.
Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.
Ne keverd túl a húst, hogy megmaradjon a textúrája és megfelelően megpiruljon.
Ezután hozzáadjuk a füstölt paprikát, a zöld chilit, sót, borsot, és a sárgarépát, majd további 5 percig pirítjuk.
A zöld chili erőssége miatt érdemes figyelni, hogy ne tegyél bele túl sokat, ha nem szeretnéd túl csípősre.
Öntsünk hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, és főzzük a ragut 40-45 percig alacsony hőfokon, amíg a hús puha és az ízek összeérnek.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz nyomástartó edényt, hogy a hús gyorsabban megpuhuljon.
Hűtsük le a ragut, hogy könnyebben bele tudjuk tölteni az empanadába. Közben készítsük elő a tésztát.
Ha a töltelék túl híg, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni, hogy a felesleges folyadék elpárologjon.
A tésztából köröket vágunk ki, és minden kör közepére egy evőkanálnyi ragut helyezünk. Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket.
A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét. A tojás kenése segít, hogy szép aranybarna színűek legyenek.
Ha nem szeretnél tojást, használhatsz tejfölt vagy vízzel felvert tojássárgáját.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.
Minden sütő más tempóban süt, érdemes 20 perc után ellenőrizni az empanadákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.