Avial csípƑsen, frissen tálalva

Avial csípƑsen

Az Avial egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely fƑkĂ©nt DĂ©l-IndiĂĄban nĂ©pszerƱ. Az Ă©tel zöldsĂ©gekbƑl, kĂłkusztejbƑl Ă©s kĂŒlönfĂ©le fƱszerekbƑl kĂ©szĂŒl, Ă©s az indiai konyha gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄt tĂŒkrözi. Az avialt gyakran tĂĄlaljĂĄk mĂĄs indiai Ă©telek mellĂ©, mint pĂ©ldĂĄul dosa vagy chapati. A csĂ­pƑs chili hozzĂĄadĂĄsĂĄval mĂ©g Ă­zesebbĂ© vĂĄlik, Ă­gy kĂŒlönleges Ă©s finom Ă©telt alkothatunk belƑle.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Vegyes zöldsĂ©gek (krumpli, sĂĄrgarĂ©pa, zöldbab, stb.)
⭕ 100 g KĂłkuszreszelĂ©k
⭕ 2 db Friss zöld chili
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ág Friss koriander
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 1 tk. Kurkumapor
⭕ 1 tk. FƱszeres mustĂĄrmag
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldsĂ©geket hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd egyforma mĂ©retƱ darabokra, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    A zöldsĂ©geknĂ©l fontos, hogy a sĂĄrgarĂ©pa Ă©s a krumpli hasonlĂł mĂ©retƱre legyen vĂĄgva a megfelelƑ fƑzĂ©shez.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a mustĂĄrmagot, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g meg nem pattannak.

    A mustĂĄrmagot mindig lassan pirĂ­tsd, hogy ne Ă©gjen meg, Ă©s az olaj elkezdje felvenni az Ă­zesĂ­tƑ anyagokat.

    3

    Ezt követƑen add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pĂĄrold 2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A fokhagymĂĄt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben, hogy ne Ă©gjen meg Ă©s keserƱ ne legyen.

    4

    Tedd a zöldsĂ©geket a serpenyƑbe, Ă©s keverd össze a fƱszerekkel, majd öntsd fel a kĂłkusztejjel.

    A kĂłkusztej gazdag krĂ©messĂ© teszi a zöldsĂ©geket, Ă­gy kĂŒlönleges Ă­zt ad az Ă©telnek.

    5

    Adj hozzĂĄ kurkumĂĄt, sĂłt, Ă©s egy kis friss lime levet, majd hagyd, hogy a zöldsĂ©gek megfƑjenek a kĂłkusztejben 15-20 percig.

    A kurkuma szĂ©p szĂ­nt Ă©s enyhe földes Ă­zt ad az Ă©telnek, de figyelj, hogy ne tegyĂ©l tĂșl sokat belƑle.

    6

    Amikor a zöldsĂ©gek megpuhultak, add hozzĂĄ a friss koriandert Ă©s a csĂ­pƑs zöld chilipaprikĂĄt, Ă©s keverd össze.

    A chili friss, csĂ­pƑs Ă­ze kiemeli az Ă©tel fƱszeressĂ©gĂ©t, de ne hagyd, hogy tĂșl sok chili kerĂŒljön bele, ha nem szeretnĂ©d, hogy tĂșl erƑs legyen.

    7

    TĂĄlald melegen, Ă©s Ă©lvezd a gazdag Ă©s csĂ­pƑs avial Ă­zĂ©t.

    Az avialt frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hƱtve is remek reggeli vagy uzsonna.