Betawi laksa, tamarindos kĂłkusz alapĂș leves csirke, tĂ©szta Ă©s friss zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva.

Betawi laksa

A Betawi laksa egy autentikus vietnĂĄmi Ă©tel, amely a tamarindos kĂłkusz alapĂș levest ötvözi a friss zöldsĂ©gekkel Ă©s a tĂ©sztĂĄval. Az Ă©tel a Betawi rĂ©giĂł kulinĂĄris öröksĂ©gĂ©t kĂ©pviseli, amely a malĂĄj Ă©s vietnĂĄmi Ă­zeket ötvözi. A Betawi laksa igazi comfort food, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hƱvös napokon, mivel melegĂ­t Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©st biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Ramen tĂ©szta
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 300 g Csirke (mell)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 szĂĄl Lemongrass (citromfƱ)
⭕ 2 ek. Tamarind paszta
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 db Lime
⭕ 2 szál Tavaszi hagyma
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 csokor Koriander
⭕ 1 db Chili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet fƑzd meg egy fazĂ©k vĂ­zben, amĂ­g teljesen ĂĄtsĂŒl, majd szedd szĂ©t a hĂșst Ă©s tedd fĂ©lre.

    A csirke Ă­zletesebbĂ© vĂĄlik, ha egy kis sĂłval, borssal Ă©s gyömbĂ©rrel Ă­zesĂ­ted a fƑzĂ©s elƑtt.

    2

    A ramen tĂ©sztĂĄt fƑzd meg a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint, majd tedd fĂ©lre.

    A tĂ©sztĂĄt ne fƑzd tĂșl, mert könnyen összeragad, ha nem figyelsz rĂĄ.

    3

    Egy nagy lĂĄbasban melegĂ­tsd fel a kĂłkusztejet, majd add hozzĂĄ a tamarind pasztĂĄt, a szĂłjaszĂłszt, a zĂșzott fokhagymĂĄt, a reszelt gyömbĂ©rt, a lemongrassot Ă©s a csirkehĂșst. Forrald fel, majd hagyd lassĂș tƱzön 10-15 percig.

    A tamarind paszta adja meg a Betawi laksa savanykås ízét, így ne hagyd ki!

    4

    FƑzd meg a tojĂĄsokat lĂĄgyra (8-10 perc), majd hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd fĂ©lbe.

    A tojĂĄsokat mindig hideg vĂ­zben hƱtsd le azonnal a fƑzĂ©s utĂĄn, hogy a hĂ©ja könnyen lejöjjön.

    5

    A tĂĄlakba tedd a megfƑzött tĂ©sztĂĄt, majd öntsd rĂĄ a tamarindos kĂłkusz alapĂș levest. Halmozd rĂĄ a szĂ©tvĂĄlogatott csirkĂ©t, a tojĂĄst, Ă©s tedd rĂĄ a friss koriandert, tavaszi hagymĂĄt.

    A tĂĄlat szĂ©p szĂ­nesre kĂ©szĂ­theted Ășgy, hogy kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©geket Ă©s gyĂłgynövĂ©nyeket hasznĂĄlsz a dĂ­szĂ­tĂ©shez.

    6

    Ha szeretnéd, tålald extra chili szeletekkel a fƱszeres ízek fokozåsåhoz.

    A chili szĂłsz Ă©s a friss chili szeletek adnak egy kis extra pikantĂ©riĂĄt, amitƑl igazĂĄn autentikus lesz a Betawi laksa.