A cannoli tésztát kinyújtjuk vékonyra és 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat hengerré formázzuk, és mindkét végét olajban megsütjük.
A tésztát ügyelj arra, hogy ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor törhet, és nem tudja megtartani a tölteléket.
A csőformákat meleg olajban, 180°C-on aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
Ne hagyjuk túl sokáig az olajban a tésztát, hogy ne égjen meg, de biztos, hogy aranybarna lesz.
A ricottát egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és a kávé likőrt. Keverjük simára.
Ha túl híg lenne, tegyél hozzá egy kevés extra porcukrot, hogy a töltelék tökéletesen krémes legyen.
Adjuk hozzá a kandírozott narancshéjat és a csokoládé darabkákat, majd alaposan keverjük össze.
A kandírozott narancshéj friss és édes ízt ad a cannolinek, de ha nem szereted a citrusos ízeket, kevesebbet is használhatsz belőle.
A tölteléket egy habzsákba töltjük, majd megtöltjük vele a cannolit. Az így töltött cannolikat egy kis csokoládéval és kandírozott narancshéjjal díszítjük.
A cannolit csak akkor töltsd meg, amikor tálalni készül, hogy a tészta ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.