Cannoli kandírozott narancshéjjal tálalva csokoládéval

Cannoli kandírozott narancshéjjal

A cannoli története az olasz konyha szívéből, Szicíliából származik. Eredetileg húsvéti édességként készítették, de mára az egész világon népszerűvé vált. A tradicionális cannoli töltelék ricottából készül, de az évek során sokféle variáció született. A kandírozott narancshéj hozzáadásával egy friss, citrusos ízt adunk a cannolinak, amely tökéletesen kiegészíti a desszert gazdag és édes ízét.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Tészta (cannolihoz)
250 g Ricotta sajt
100 g Porcukor
50 g Kandírozott narancshéj
50 g Csokoládé (morzsázott)
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Kávé likőr
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát kinyújtjuk vékonyra és 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat hengerré formázzuk, és mindkét végét olajban megsütjük.

    A tésztát ügyelj arra, hogy ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor törhet, és nem tudja megtartani a tölteléket.

    2

    A csőformákat meleg olajban, 180°C-on aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.

    Ne hagyjuk túl sokáig az olajban a tésztát, hogy ne égjen meg, de biztos, hogy aranybarna lesz.

    3

    A ricottát egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és a kávé likőrt. Keverjük simára.

    Ha túl híg lenne, tegyél hozzá egy kevés extra porcukrot, hogy a töltelék tökéletesen krémes legyen.

    4

    Adjuk hozzá a kandírozott narancshéjat és a csokoládé darabkákat, majd alaposan keverjük össze.

    A kandírozott narancshéj friss és édes ízt ad a cannolinek, de ha nem szereted a citrusos ízeket, kevesebbet is használhatsz belőle.

    5

    A tölteléket egy habzsákba töltjük, majd megtöltjük vele a cannolit. Az így töltött cannolikat egy kis csokoládéval és kandírozott narancshéjjal díszítjük.

    A cannolit csak akkor töltsd meg, amikor tálalni készül, hogy a tészta ropogós maradjon.