Keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a tojást és a fehérbort. Gyúrd össze sima tésztává. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.
Ha túl kemény a tészta, adj hozzá még egy kevés bort, hogy jól nyújtható legyen.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 2 mm vastagságúra, és vágj belőle 10×10 cm-es négyzeteket. Ezeket tekerd fel cannoli formára, és a széleket egy kis tojásfehérjével ragaszd össze.
Fontos, hogy a tészta széle jól zárjon, különben sütés közben szétnyílhat.
Melegítsd fel az olajat 180°C-ra, és süsd ki a cannolikat 2-3 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le, majd amikor kihűlt, húzd le a formákról.
A töltéshez mindig csak kihűlt héjakat használj, különben megolvad a töltelék.
A ricottát keverd simára a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt citromhéjjal. Hűtsd le legalább 20 percig, hogy stabilabb állagú legyen.
Ha a ricotta túl vizes, előbb szűrd le gézlapon vagy sűrű szitán keresztül.
Töltsd meg a cannolikat a vaníliás ricottakrémmel egy habzsák segítségével, majd frissen, azonnal kínáld.
A ropogós textúra megőrzése érdekében mindig csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg a héjakat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.