Chilaquiles con salsa de chile pasilla – piros szósszal, ropogós tortilla darabokkal, reszelt sajttal és tejföllel tálalva

Chilaquiles con salsa de chile pasilla

A chilaquiles con salsa de chile pasilla egy füstös, ínycsiklandó mexikói étel, amely a hagyományos chilaquiles recept új, izgalmas változata. Az étel a ropogós tortilla darabok mellett egy gazdag, füstös pasilla chili szószban gazdagodik, amely különlegessé teszi ezt a klasszikus fogást. A chilaquiles története a mexikói konyha egyik legismertebb ételévé tette, amely a felesleges tortillák újrahasznosítására született. Technikai tanács: a pasilla chili különleges, enyhén füstös ízt ad az ételnek, így nem szükséges más fűszer hozzáadása. Amikor a tortilla darabokat a fűszeres szószba forgatod, érdemes ügyelni arra, hogy ne hagyd túl sokáig a szószban, hogy megőrizze a ropogósságát. Ez az étel tökéletes reggelire, gyors vacsoraként vagy akár étterem ihlette étkezéshez is. Az extra tejföl és reszelt sajt segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Tortilla (kukoricalap)
2 db Pasilla chili
4 db Paradicsom
2 db Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 ml Olaj a sütéshez
1 csipet
100 g Reszelt sajt
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A tortilla daraboknak minden oldalát pirítsd meg, így mindegyik ropogós lesz.

    2

    A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és hagymát hámozd meg. A pasilla chilit forrázd le 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.

    A pasilla chili füstös és enyhén édes ízt ad a szósznak, amit érdemes áztatni a főzés előtt.

    3

    Turmixold össze a paradicsomot, a pasilla chilit, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Egy serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.

    A szósz főzésével a chili íze is jobban előtérbe kerül, érdemes folyamatosan kevergetni.

    4

    Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.

    Ne hagyd a szószban túl sokáig, hogy megőrizze a tortilla ropogósságát.

    5

    Tálald az ételt azonnal, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Melegen fogyaszd, amikor még a tortilla enyhén ropogós.

    Tálalás előtt egy kis extra sajtot is reszelhetsz a tetejére a még gazdagabb ízélményhez.