BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a csicseriborsĂłlisztet, az Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s a sĂłt. Fontos, hogy a sĂłt ne közvetlenĂŒl az Ă©lesztĆre szĂłrd, mert gĂĄtolhatja a kelĂ©st.
HasznĂĄlj friss Ă©lesztĆt a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ha szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt hasznĂĄlsz, keverd össze a liszttel, mielĆtt hozzĂĄadod a többi hozzĂĄvalĂłt.
Add hozzĂĄ fokozatosan a langyos vizet Ă©s az olĂvaolajat, miközben folyamatosan kevered. Amikor a tĂ©szta összeĂĄllt, kezdd el kĂ©zzel gyĂșrni 8-10 percig. Tipp: A csicseriborsĂłliszt sƱrƱbb, Ăgy lazĂĄbb ĂĄllag Ă©rdekĂ©ben lehet egy kevĂ©s vĂzzel puhĂtani.
A tĂ©szta ĂĄllaga kissĂ© eltĂ©rhet a hagyomĂĄnyos bĂșzalisztes tĂ©sztĂĄtĂłl. Ne ijedj meg, ha kicsit ragacsosabb marad, ez a csicseriborsĂłliszt sajĂĄtossĂĄga.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg legalĂĄbb a duplĂĄjĂĄra nĆ. HasznĂĄlj elĆmelegĂtett, kikapcsolt sĂŒtĆt, hogy egyenletes hĆmĂ©rsĂ©kleten keljen.
Ha nincs elég meleg hely a kelesztéshez, tegyél egy tål forró vizet a tészta mellé, hogy påråsabb legyen a környezet.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 rĂ©szre, formĂĄzz mindegyikbĆl hosszĂș rudakat, majd hajlĂtsd perec formĂĄra. Ha nem tapad rendesen a vĂ©ge, enyhĂ©n nedvesĂtsd be.
A tĂ©sztarudakat egyenletes vastagsĂĄgĂșra formĂĄzd, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek.
Forralj vizet egy nagy lĂĄbasban, majd keverd bele a szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Tedd a pereceket egyesĂ©vel 30 mĂĄsodpercre a vĂzbe. Ez a lĂ©pĂ©s segĂti a fĂ©nyes, rĂĄgĂłs hĂ©j kialakulĂĄsĂĄt.
Ne hagyd a pereceket tovĂĄbb a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂzben, mert tĂșlsĂĄgosan megpuhulnak.
Tedd a pereceket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. Kend meg Ćket egy felvert tojĂĄssal, Ă©s szĂłrd meg nagy szemƱ sĂłval, magvakkal vagy fƱszerekkel ĂzlĂ©s szerint.
A tojĂĄs helyett hasznĂĄlhatsz tejjel elkevert tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt is a szebb szĂn elĂ©rĂ©sĂ©hez.
SĂŒsd a pereceket elĆmelegĂtett 200°C-os sĂŒtĆben 20-25 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek. Tipp: Egy tĂĄl vizet helyezhetsz a sĂŒtĆ aljĂĄba, hogy gĆz kĂ©pzĆdjön Ă©s ropogĂłsabb legyen a hĂ©j.
A sĂŒtĂ©si idĆ a sĂŒtĆtĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat, figyelj a perecek szĂnĂ©re.
A megsĂŒlt pereceket helyezd rĂĄcsra, Ă©s hagyd hƱlni 10-15 percig, hogy a belseje is tökĂ©letes legyen. Frissen a legfinomabb, de mĂĄsnap is Ă©lvezhetĆ.
A rĂĄcsra helyezĂ©s segĂt elkerĂŒlni, hogy a perecek alja bepĂĄrĂĄsodjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.