CsicseriborsĂłlisztes perec aranybarnĂĄra sĂŒtve, sĂłs kĂ©reggel

CsicseriborsĂłlisztes perec

A csicseriborsĂłliszt egyre nagyobb nĂ©pszerƱsĂ©gnek örvend a modern konyhĂĄkban, kĂŒlönösen a glutĂ©nmentes Ă©s fehĂ©rjedĂșs Ă©trendet követƑk körĂ©ben. Ezt az alternatĂ­v perecreceptet azoknak ajĂĄnljuk, akik szeretnĂ©nek egĂ©szsĂ©gesebb, mĂ©gis Ă­zletes sĂłs pĂ©kĂĄrut kĂ©szĂ­teni. A sĂŒtĂ©s közben felszĂĄllĂł illatok, ahogy a csicseriborsĂłliszt Ă©s a pirulĂł tojĂĄs egyĂŒtt dolgozik a sĂŒtƑben, igazi otthonossĂĄgot varĂĄzsolnak a konyhĂĄba. Egy perec, ami nemcsak finom, de tĂĄplĂĄlĂł is. A tökĂ©letes ĂĄllag Ă©rdekĂ©ben figyelj a vĂ­z mennyisĂ©gĂ©re – a csicseriborsĂłliszt több nedvessĂ©get igĂ©nyel, mint mĂĄs lisztek. Az elƑfƑzĂ©s elengedhetetlen a klasszikus hĂ©j kialakĂ­tĂĄsĂĄhoz. Ez a perec tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egĂ©szsĂ©gtudatos nassolĂĄshoz, gyerekek uzsonnĂĄjĂĄnak, vagy akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂł falatnak. Egy kis fƱszeres mĂĄrtogatĂłssal vagy hummusszal mĂ©g kĂŒlönlegesebb Ă©lmĂ©ny!

ElƑkĂ©szĂŒlet 1 Ăłra
Elkészítés 25 perc
Teljes 1 Ăłra 25 perc
2406 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Csicseriborsóliszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 5 g Só
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Szódabikarbóna
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a csicseriborsĂłlisztet, az Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s a sĂłt. Fontos, hogy a sĂłt ne közvetlenĂŒl az Ă©lesztƑre szĂłrd, mert gĂĄtolhatja a kelĂ©st.

    HasznĂĄlj friss Ă©lesztƑt a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ha szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt hasznĂĄlsz, keverd össze a liszttel, mielƑtt hozzĂĄadod a többi hozzĂĄvalĂłt.

    2

    Add hozzĂĄ fokozatosan a langyos vizet Ă©s az olĂ­vaolajat, miközben folyamatosan kevered. Amikor a tĂ©szta összeĂĄllt, kezdd el kĂ©zzel gyĂșrni 8-10 percig. Tipp: A csicseriborsĂłliszt sƱrƱbb, Ă­gy lazĂĄbb ĂĄllag Ă©rdekĂ©ben lehet egy kevĂ©s vĂ­zzel puhĂ­tani.

    A tĂ©szta ĂĄllaga kissĂ© eltĂ©rhet a hagyomĂĄnyos bĂșzalisztes tĂ©sztĂĄtĂłl. Ne ijedj meg, ha kicsit ragacsosabb marad, ez a csicseriborsĂłliszt sajĂĄtossĂĄga.

    3

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g legalĂĄbb a duplĂĄjĂĄra nƑ. HasznĂĄlj elƑmelegĂ­tett, kikapcsolt sĂŒtƑt, hogy egyenletes hƑmĂ©rsĂ©kleten keljen.

    Ha nincs elég meleg hely a kelesztéshez, tegyél egy tål forró vizet a tészta mellé, hogy påråsabb legyen a környezet.

    4

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 rĂ©szre, formĂĄzz mindegyikbƑl hosszĂș rudakat, majd hajlĂ­tsd perec formĂĄra. Ha nem tapad rendesen a vĂ©ge, enyhĂ©n nedvesĂ­tsd be.

    A tĂ©sztarudakat egyenletes vastagsĂĄgĂșra formĂĄzd, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek.

    5

    Forralj vizet egy nagy låbasban, majd keverd bele a szódabikarbónåt. Tedd a pereceket egyesével 30 måsodpercre a vízbe. Ez a lépés segíti a fényes, rågós héj kialakulåsåt.

    Ne hagyd a pereceket tovĂĄbb a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zben, mert tĂșlsĂĄgosan megpuhulnak.

    6

    Tedd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. Kend meg Ƒket egy felvert tojĂĄssal, Ă©s szĂłrd meg nagy szemƱ sĂłval, magvakkal vagy fƱszerekkel Ă­zlĂ©s szerint.

    A tojås helyett hasznålhatsz tejjel elkevert tojåssårgåjåt is a szebb szín eléréséhez.

    7

    SĂŒsd a pereceket elƑmelegĂ­tett 200°C-os sĂŒtƑben 20-25 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek. Tipp: Egy tĂĄl vizet helyezhetsz a sĂŒtƑ aljĂĄba, hogy gƑz kĂ©pzƑdjön Ă©s ropogĂłsabb legyen a hĂ©j.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, figyelj a perecek szĂ­nĂ©re.

    8

    A megsĂŒlt pereceket helyezd rĂĄcsra, Ă©s hagyd hƱlni 10-15 percig, hogy a belseje is tökĂ©letes legyen. Frissen a legfinomabb, de mĂĄsnap is Ă©lvezhetƑ.

    A rĂĄcsra helyezĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni, hogy a perecek alja bepĂĄrĂĄsodjon.