A csirkehúst darabold fel kisebb szeletekre, és tedd félre.
A csirkehúst könnyen fel lehet darabolni, ha először kissé megfagyasztjuk.
A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd vágd fel apróbb darabokra.
A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy minden hozzávaló egyformán megfőjön.
Egy nagy lábosban forralj fel 4 csésze vizet, és add hozzá a csirkehúst, a sárgarépát és a burgonyát.
A lábasnak elég nagynak kell lennie, hogy minden hozzávaló elférjen és főjön benne.
Keverd össze a ketchupot, szójaszószt, cukrot, és sriracha szószt egy tálban, majd öntsd a főzővízhez.
A sriracha szósz adja meg az étel pikáns ízét, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb is elég.
Törd össze a fokhagymát és a gyömbért, majd tedd a levesbe, hogy átjárja az ízeket.
A friss gyömbér és fokhagyma nagyon fontos összetevői ennek az ételnek, mivel ezek adják a jellegzetes ízt.
Főzd a levest 20-25 percig, amíg a csirke és a zöldségek megpuhulnak.
Ne hagyd, hogy a leves túl forrjon, mert akkor a csirkehús túlságosan szálkás lesz.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, szórd bele az apróra vágott zöldhagymát, és főzd még 5 percig.
A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, és színt visz az ételbe.
Tálald a levest melegen, és szórd meg szezámmaggal és friss borssal.
A szezámmag ropogóssá teszi a levest, miközben finom, diós ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.