Dakdoritang jjigae, koreai csirkeleves s谩rgar茅p谩val 茅s burgony谩val

Dakdoritang jjigae

A dakdoritang jjigae a koreai konyha egyik klasszikus levest铆pusa, amely gazdag 铆z疟 茅s t谩pl谩l贸 茅tel. Az alapja csirkeh煤s, amelyet s谩rgar茅p谩val, burgony谩val 茅s egy f疟szeres sz贸jasz贸sz alap煤 sz贸szban f艖znek. A dakdoritangot tipikusan t茅len, hideg napokon fogyasztj谩k Kore谩ban, mivel meleg铆t艖 茅s k枚nnyed茅n laktat贸. Az 茅tel pik谩ns 茅s gazdag, k眉l枚n枚sen a sriracha sz贸sz 茅s a gy枚mb茅r hozz谩ad谩s谩val. A koreai csal谩dok egyik kedvenc receptje.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
4 db Csirkeh煤s (fels艖 comb)
4 cs茅sze V铆z
3 ek. Ketchup
2 ek. Sz贸jasz贸sz
1 ek. Cukor
1 ek. Sriracha sz贸sz
3 clove Fokhagyma
1 cm Friss gy枚mb茅r
2 db S谩rgar茅pa
3 sz谩l Z枚ldhagyma
2 db Burgonya
1 ek. Szez谩mmag
1 tk. S贸
0.5 tk. Friss bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A csirkeh煤st darabold fel kisebb szeletekre, 茅s tedd f茅lre.

    A csirkeh煤st k枚nnyen fel lehet darabolni, ha el艖sz枚r kiss茅 megfagyasztjuk.

    2

    A s谩rgar茅p谩t 茅s a burgony谩t h谩mozd meg, majd v谩gd fel apr贸bb darabokra.

    A z枚lds茅geket egyenletes m茅ret疟re v谩gd, hogy minden hozz谩val贸 egyform谩n megf艖j枚n.

    3

    Egy nagy l谩bosban forralj fel 4 cs茅sze vizet, 茅s add hozz谩 a csirkeh煤st, a s谩rgar茅p谩t 茅s a burgony谩t.

    A l谩basnak el茅g nagynak kell lennie, hogy minden hozz谩val贸 elf茅rjen 茅s f艖j枚n benne.

    4

    Keverd 枚ssze a ketchupot, sz贸jasz贸szt, cukrot, 茅s sriracha sz贸szt egy t谩lban, majd 枚ntsd a f艖z艖v铆zhez.

    A sriracha sz贸sz adja meg az 茅tel pik谩ns 铆z茅t, de ha nem szereted a cs铆p艖set, kevesebb is el茅g.

    5

    T枚rd 枚ssze a fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt, majd tedd a levesbe, hogy 谩tj谩rja az 铆zeket.

    A friss gy枚mb茅r 茅s fokhagyma nagyon fontos 枚sszetev艖i ennek az 茅telnek, mivel ezek adj谩k a jellegzetes 铆zt.

    6

    F艖zd a levest 20-25 percig, am铆g a csirke 茅s a z枚lds茅gek megpuhulnak.

    Ne hagyd, hogy a leves t煤l forrjon, mert akkor a csirkeh煤s t煤ls谩gosan sz谩lk谩s lesz.

    7

    Amikor a h煤s 茅s a z枚lds茅gek megpuhultak, sz贸rd bele az apr贸ra v谩gott z枚ldhagym谩t, 茅s f艖zd m茅g 5 percig.

    A z枚ldhagyma frissess茅get ad a levesnek, 茅s sz铆nt visz az 茅telbe.

    8

    T谩lald a levest melegen, 茅s sz贸rd meg szez谩mmaggal 茅s friss borssal.

    A szez谩mmag ropog贸ss谩 teszi a levest, mik枚zben finom, di贸s 铆zt ad.