Dakdoritang jjigae, koreai csirkeleves sárgarépával és burgonyával

Dakdoritang jjigae

A dakdoritang jjigae a koreai konyha egyik klasszikus levestípusa, amely gazdag ízű és tápláló étel. Az alapja csirkehús, amelyet sárgarépával, burgonyával és egy fűszeres szójaszósz alapú szószban főznek. A dakdoritangot tipikusan télen, hideg napokon fogyasztják Koreában, mivel melegítő és könnyedén laktató. Az étel pikáns és gazdag, különösen a sriracha szósz és a gyömbér hozzáadásával. A koreai családok egyik kedvenc receptje.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkehús (felső comb)
4 csésze Víz
3 ek. Ketchup
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Sriracha szósz
3 clove Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 db Sárgarépa
3 szál Zöldhagyma
2 db Burgonya
1 ek. Szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst darabold fel kisebb szeletekre, és tedd félre.

    A csirkehúst könnyen fel lehet darabolni, ha először kissé megfagyasztjuk.

    2

    A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd vágd fel apróbb darabokra.

    A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy minden hozzávaló egyformán megfőjön.

    3

    Egy nagy lábosban forralj fel 4 csésze vizet, és add hozzá a csirkehúst, a sárgarépát és a burgonyát.

    A lábasnak elég nagynak kell lennie, hogy minden hozzávaló elférjen és főjön benne.

    4

    Keverd össze a ketchupot, szójaszószt, cukrot, és sriracha szószt egy tálban, majd öntsd a főzővízhez.

    A sriracha szósz adja meg az étel pikáns ízét, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb is elég.

    5

    Törd össze a fokhagymát és a gyömbért, majd tedd a levesbe, hogy átjárja az ízeket.

    A friss gyömbér és fokhagyma nagyon fontos összetevői ennek az ételnek, mivel ezek adják a jellegzetes ízt.

    6

    Főzd a levest 20-25 percig, amíg a csirke és a zöldségek megpuhulnak.

    Ne hagyd, hogy a leves túl forrjon, mert akkor a csirkehús túlságosan szálkás lesz.

    7

    Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, szórd bele az apróra vágott zöldhagymát, és főzd még 5 percig.

    A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, és színt visz az ételbe.

    8

    Tálald a levest melegen, és szórd meg szezámmaggal és friss borssal.

    A szezámmag ropogóssá teszi a levest, miközben finom, diós ízt ad.