Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha túl ragad, szórj rá lisztet; ha morzsálódik, adj egy kevés vizet.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és a felülete sima, fényes.
Letakarva keleszd meleg helyen 1 órát, míg a tészta a duplájára nő. Tipp: a sütő világítása is elegendő melegséget biztosít a keléshez, ha huzatmentes környezetet keresel.
A tésztát konyharuhával takard le, hogy ne száradjon ki a teteje.
Oszd 8 egyforma részre a megkelt tésztát, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd őket a párolóba. Pihentesd 15 percet, majd párold 10–12 percig. Tipp: párolás közben ne emeld fel a fedőt!
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao bucik leragadjanak a pároló aljára.
A padlizsánt vágd hosszú csíkokra vagy korongokra, sózd be, majd hagyd állni 10 percet. Töröld szárazra, majd forró serpenyőben, kevés szezámolajon süsd meg mindkét oldalát, míg aranybarna lesz. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a padlizsán inkább párolódik.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét.
Egy kis tálban keverd össze a miso pasztát, rizsecetet és egy kevés vizet, amíg sima mázat kapsz. Ezzel kend meg a megsült padlizsánt, majd süsd további 2 percig, hogy a máz enyhén karamellizálódjon. Tipp: ne használj túl sok mázat egyszerre, hogy ne égjen meg.
A mázhoz adhatsz egy kevés mézet vagy juharszirupot is a még intenzívebb karamellizálódásért.
Tálalás: nyisd szét a bao bucikat, helyezz bele néhány szelet misós padlizsánt, opcionálisan friss zöldfűszert is tehetsz hozzá. Azonnal tálald. Tipp: jól illik hozzá például koriander vagy újhagyma is.
A bao bucikat tálalás előtt gőzöld meg újra, hogy melegen tartsd őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.