Fokhagymås kakiage, ropogós tészta, friss korianderrel és szezåmmaggal tålalva

FokhagymĂĄs kakiage

A kakiage egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amely ropogĂłsra sĂŒlt zöldsĂ©gekbƑl Ă©s fƱszeres tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl. Eredetileg egy Ă©tkezĂ©s kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt szolgĂĄlt, de a fƱszeres fokhagymĂĄs vĂĄltozata igazi kedvenc lett az Ă­nycsiklandĂł ropogĂłs falatok kedvelƑi körĂ©ben. Az Ă©tel egyszerƱ, gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Kakiage tĂ©szta (tempura liszt)
⭕ 100 ml Víz
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 500 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, a zöldhagymĂĄt pedig vĂ©kony karikĂĄkra. Egy tĂĄlban keverjĂŒk össze a fokhagymĂĄt, zöldhagymĂĄt, a szezĂĄmmagot Ă©s a fekete borsot.

    A fokhagyma Ă­zĂ©t erƑsĂ­thetjĂŒk, ha a zöldhagymĂĄt is kicsit összenyomjuk a kĂ©ssel, hogy jobban kiadja az aromĂĄjĂĄt.

    2

    A kakiage tĂ©szta alapjĂĄt a tempura liszttel kĂ©szĂ­tjĂŒk el. A tempura lisztet keverjĂŒk össze vĂ­zzel, hogy sima, enyhĂ©n hĂ­g tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    A tĂ©sztĂĄt ne keverjĂŒk tĂșl sokĂĄig, hogy megƑrizzĂŒk a ropogĂłs ĂĄllagot sĂŒtĂ©s közben.

    3

    A fokhagymĂĄs zöldhagymĂĄs keverĂ©ket adjuk hozzĂĄ a tempura tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s jĂłl keverjĂŒk össze, hogy egyenletesen eloszoljon a tĂ©sztĂĄban.

    Ez a tĂ©szta elegendƑ fƱszert ad a kakiage-nak, Ă­gy nem szĂŒksĂ©ges kĂŒlön sĂłzni.

    4

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsĂŒk fel az olĂ­vaolajat, Ă©s formĂĄljunk kis halmokat a tĂ©sztĂĄbĂłl. Az olaj legyen forrĂł, hogy a kakiage gyorsan Ă©s egyenletesen megsĂŒljön.

    Ne tegyĂŒk tĂșl sok tĂ©sztĂĄt egyszerre az olajba, hogy ne hƱljön le az olaj, Ă©s a kakiage ne ragadjon össze.

    5

    A kakiage-t sĂŒssĂŒk 3-4 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz. Ha kĂ©sz, szedjĂŒk ki az olajbĂłl, Ă©s egy papĂ­rtörlƑn csepegtessĂŒk le.

    A frissen sĂŒlt kakiage-t azonnal tĂĄlaljuk, hogy megƑrizzĂŒk a ropogĂłs ĂĄllagĂĄt.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrjuk meg friss korianderrel Ă©s egy kis szezĂĄmmaggal, hogy extra Ă­zt Ă©s textĂșrĂĄt adjunk a köretnek.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłssĂĄga jĂłl ellensĂșlyozza a fokhagyma erƑteljes Ă­zĂ©t.