A húst mosd meg, töröld szárazra, majd dörzsöld be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval és citromlével. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
Minél tovább pácolod, annál ízletesebb lesz – akár egy éjszakára is hűtőbe teheted.
Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg a húst mindkét oldalán, majd vedd ki. Ugyanebben a serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott hagymát és paprikát.
A visszamaradt pácot is hozzáadhatod, így még aromásabb lesz a szósz.
Tedd vissza a húst a serpenyőbe, önts alá egy kevés vizet, fedd le, és párold 25–30 percig, míg teljesen megpuhul.
Ha túl sok a lé, a végén fedő nélkül főzd, hogy kissé besűrűsödjön.
Közben készítsd el a fungee-t: egy lábosban forralj vizet sóval, és főzd meg benne az okrát kb. 5 perc alatt, majd szűrd le, de a főzővizet tartsd meg.
A főzővíz enyhén nyálkás lesz az okrától – ettől lesz autentikus állaga a fungee-nak.
A visszamaradt vízhez folyamatos keverés közben adagold a kukoricalisztet. Főzd sűrű kásává, végül keverd hozzá a főtt okrát.
Keverd folyamatosan, különben gyorsan csomósodik – használj fakanalat vagy habverőt.
Tálald azonnal: a fungee-ból formálj kis halmokat vagy gombócokat, mellé helyezd a szaftos sült húst.
A fungee melegen a legfinomabb, de maradékból másnap is remek köret sült zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.