FƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșsos bao bun Ă©tel tĂĄlalva

FƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșsos bao bun

A bao bun eredetileg KĂ­nĂĄbĂłl szĂĄrmazik, ahol pĂĄrolt gƑzölt tĂ©sztabatyukĂ©nt szolgĂĄljĂĄk fel kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel. Ez a fƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșsos vĂĄltozat a keleti hagyomĂĄnyokat Ă©s a mediterrĂĄn fƱszerezĂ©st ötvözi. Amint a fokhagymĂĄs bĂĄrĂĄnyhĂșs serceg a kömĂ©nnyel Ă©s chilivel, mĂĄr az illat is jelzi: kĂŒlönleges Ă©tel kĂ©szĂŒl. A bĂĄrĂĄny karakteres Ă­zĂ©t a szĂłjaszĂłsz mĂ©lyĂ­ti, a friss uborka Ă©s Ășjhagyma pedig frissessĂ©get hoz minden harapĂĄsba. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs kĂŒlönleges vacsorĂĄkhoz vagy ha meglepnĂ©d a vendĂ©geidet valami egyedivel. Ha mĂ©g inkĂĄbb ki szeretnĂ©d emelni az Ă­zeket, tĂĄlald friss joghurtos öntettel vagy mentĂĄval megszĂłrva – a hƱsĂ­tƑ elemek remekĂŒl kiegyensĂșlyozzĂĄk a pikĂĄns töltelĂ©ket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
2280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Liszt (bĂșzaliszt)
⭕ 1 tk. SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 160 ml Langyos víz
⭕ 300 g DarĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 2 tk. Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt chili
⭕ 1 tk. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 50 g Uborka (vĂ©kony szeletek)
⭕ 1 db Újhagyma (apróra vágva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, az Ă©lesztƑt Ă©s a cukrot. Add hozzĂĄ a langyos vizet, majd gyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. Takard le Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.

    2

    Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 8-10 egyenlƑ rĂ©szre. FormĂĄzd ovĂĄlis alakĂșvĂĄ, hajtsd fĂ©lbe, majd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt pĂĄrolĂłba helyezd. PĂĄrold gƑz fölött 10-12 percig, amĂ­g a bao megpuhul.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a bao letapadjon a pĂĄrolĂł aljĂĄra. Ha nincs sĂŒtƑpapĂ­rod, kend ki a pĂĄrolĂłt olajjal.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts szezĂĄmolajat, majd pirĂ­tsd meg a fokhagymĂĄt. Add hozzĂĄ a darĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșst, szĂłrd meg kömĂ©nnyel, chilivel, Ă©s pirĂ­tsd 8-10 percig, amĂ­g megpuhul Ă©s enyhĂ©n megpirul. VĂ©gĂŒl keverd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, Ă©s fƑzd össze mĂ©g 2-3 percig.

    A bĂĄrĂĄnyhĂșs helyett hasznĂĄlhatsz darĂĄlt marhahĂșst is. A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.

    4

    A pĂĄrolt bao-kat Ăłvatosan nyisd szĂ©t, töltsd meg a fƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșsos keverĂ©kkel, majd adj hozzĂĄ vĂ©kony uborkaszeleteket Ă©s frissen vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt.

    A bao-kat ne töltsd tĂșl, mert akkor nehĂ©z lesz Ƒket kĂ©zben tartani.

    5

    TĂĄlald melegen. Az intenzĂ­v fƱszerek Ă©s a friss zöldsĂ©gek tökĂ©letes egyensĂșlyt teremtenek. Ha szeretnĂ©d, kĂ­nĂĄlj mellĂ© joghurtos fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄst is a pikĂĄns Ă­zek ellensĂșlyozĂĄsĂĄra.

    A joghurtos fokhagymås mårtåshoz hasznålhatsz görög joghurtot, fokhagymåt, citromlevet, sót és borsot.