Görögdinnyés parfé tålalva

Görögdinnyés parfé

A görögdinnye a nyĂĄr egyik legikonikusabb gyĂŒmölcse – frissĂ­tƑ, lĂ©dĂșs, Ă©s szinte mindenki szereti. A görögdinnyĂ©s parfĂ© a 20. szĂĄzad vĂ©ge felĂ© jelent meg mint modern, egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­va a tejszĂ­nes desszertek vilĂĄgĂĄban. Ez a recept ötvözi a klasszikus parfĂ© krĂ©messĂ©gĂ©t a dinnye frissessĂ©gĂ©vel, tökĂ©letes harmĂłniĂĄt teremtve. A kulcs a dinnye jĂłl leszƱrt pĂŒrĂ©je, Ă­gy nem hĂ­gĂ­tja el a krĂ©malapot. TĂĄlalhatod pohĂĄrban, kis formĂĄkban vagy akĂĄr egy nagy tĂĄlban is szeletelve. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri kerti partikhoz, csalĂĄdi összejövetelekhez vagy egy hƱsĂ­tƑ dĂ©lutĂĄni desszertkĂ©nt is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 350 g Görögdinnye hĂșs (mag nĂ©lkĂŒli)
⭕ 250 ml Habtejszín
⭕ 200 ml SƱrĂ­tett tej
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 30 g Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    VĂĄgd fel a görögdinnyĂ©t, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a hĂ©jĂĄt, valamint minden magot. Csak a piros, Ă©des hĂșsĂĄt hasznĂĄld. TIPP: A legegyszerƱbb, ha mag nĂ©lkĂŒli dinnyĂ©t vĂĄlasztasz, Ă­gy gyorsabb a feldolgozĂĄs.

    Ha nem talĂĄlsz mag nĂ©lkĂŒli dinnyĂ©t, egy kis kĂ©ssel vagy villĂĄval könnyedĂ©n eltĂĄvolĂ­thatod a magokat a dinnyehĂșsbĂłl.

    2

    Tedd a dinnyehĂșst egy turmixgĂ©pbe, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd teljesen simĂĄra. EzutĂĄn szƱrd ĂĄt egy finom szitĂĄn, hogy a parfĂ© ne legyen tĂșl vizes, Ă©s a textĂșra selymes maradjon.

    A szƱréshez hasznålhatsz gézlapot is, ha nincs otthon szitåd.

    3

    Verd fel a jĂłl lehƱtött habtejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ. Tipp: A sikeres habverĂ©shez hƱtsd le a keverƑtĂĄlat Ă©s a habverƑt is, hogy a tejszĂ­n megtartsa a tartĂĄsĂĄt.

    Ha nem vagy biztos a dolgodban, hasznĂĄlj habfixĂĄlĂłt a tejszĂ­nhez.

    4

    Keverd össze egy tĂĄlban a sƱrĂ­tett tejet, a cukrot, a vanĂ­liĂĄt Ă©s a leszƱrt görögdinnyepĂŒrĂ©t, amĂ­g homogĂ©n keverĂ©ket kapsz.

    KĂłstold meg a keverĂ©ket, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s cukrot, a dinnye Ă©dessĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen.

    5

    Lassan forgasd bele a tejszĂ­nhabot a dinnyĂ©s keverĂ©kbe. Ne keverd tĂșl, csak Ăłvatosan, hogy a habos ĂĄllag megmaradjon, Ă­gy lesz könnyƱ a parfĂ©.

    A tejszínhabot több részletben forgasd bele, hogy könnyebb legyen a keverés.

    6

    Öntsd a masszĂĄt formĂĄkba vagy poharakba. SimĂ­tsd el a tetejĂ©t, fedd le fĂłliĂĄval, Ă©s helyezd fagyasztĂłba legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄra, de ideĂĄlis esetben egy Ă©jszakĂĄra.

    A fólia helyett hasznålhatsz légmentesen zåródó dobozt is.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. TĂĄlalĂĄskor friss görögdinnye kockĂĄkkal dĂ­szĂ­tsd (hĂ©j Ă©s mag nĂ©lkĂŒl), opcionĂĄlisan kevĂ©s tejszĂ­nhabbal is feldobhatod.

    A parfĂ©-t tĂĄlalhatod dinnyehĂ©jbĂłl kĂ©szĂŒlt tĂĄlkĂĄkban is.