Készítsd el a gyömbéres-citromos tölteléket: reszeld le a friss gyömbért és a citromhéjat, majd tedd félre.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér része keserű lehet.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima, egyenletes tészta eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha egy csipet sót adsz hozzá verés közben. Fontos, hogy a tál és a habverő is teljesen zsírmentes legyen.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést nagyon óvatosan, alulról felfelé végezd, hogy a hab ne törjön össze.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a korongokhoz, hogy mind egyforma méretű legyen.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a macaronokra. Akkor jó, ha a talpukon megjelenik a tipikus 'lábacska'.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
Miután a gyömbért és a citromhéjat jól összekeverted, add hozzá a fehér csokoládés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.
A krém állaga nagyon fontos a macaronoknál. Ha túl lágy, a macaronok elázhatnak. Ha túl kemény, nehéz lesz őket megtölteni. A fokozatos adagolással és kóstolással elkerülheted a hibákat.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek formázhatónak maradni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes gyömbéres-citromos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket óvatosan adagold, hogy ne folyjon ki a macaronok közül.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok ízei teljesen összeérjenek és a tésztájuk is megfelelően megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.