Hōtō konnyakuval, gazdag miso leves tésztával és zöldségekkel

Hōtō konnyakuval

A Hōtō egy hagyományos japán étel, amely gazdag miso alapú levesben készül. A konnyaku tészta különleges textúrája és az umami ízek remekül passzolnak a miso levesthez. Az ételt gyakran fogyasztják hideg téli hónapokban, mivel melegíti és táplálja a testet. A Hōtō étel eredete az Alpokban található Yamanashi prefektúrához köthető, ahol a helyiek a friss tésztát és zöldségeket egy miso alapú levesben főzik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hōtō tészta
150 g Konnyaku
200 g Marhahús (vagy csirke)
300 g Zöldségek (pl. répa, édesburgonya, kínai kel)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Miso paszta
1 l Húsleves alaplé
1 ek. Szezámolaj
1 ág Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A konnyaku-t vékony szeletekre vágjuk, és forró vízben pár percig blansírozzuk, hogy eltávolítsuk a kellemetlen szagát.

    A konnyaku a húsos textúrájával remek alternatívát ad a hagyományos tésztákhoz.

    2

    A fokhagymát és gyömbért reszeld le, a zöldségeket hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A friss gyömbér segít kiemelni a leves ízét, és csípős, friss aromát ad neki.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma és gyömbér pirítása segít a leves alapjának gazdagításában, érdemes alacsony hőfokon pirítani őket.

    4

    Add hozzá a húsleves alaplevet, a szójaszószt, és a miso pasztát. Keverd jól össze, majd hagyd forrni pár percig.

    A miso paszta gazdag ízt ad a levesnek, miközben a szójaszósz segít kiemelni az umami ízt.

    5

    Tedd hozzá a zöldségeket és a konnyaku-t a leveshez, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A konnyaku a levesben nagyon jól megőrzi a formáját, és a zöldségekkel együtt remekül átveszi az ízeket.

    6

    A tésztát add hozzá az utolsó 5 percben, hogy ne főjön túl, és a tészta puha, de nem szétfőtt legyen.

    A hōtō tészta keményebb, mint a hagyományos tészta, ezért különösen fontos, hogy ne főzd túl.

    7

    A kész levest szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.

    A koriander frissessége kiemeli a leves aromáját, így minden falat különleges ízélményt nyújt.