A konnyaku-t vékony szeletekre vágjuk, és forró vízben pár percig blansírozzuk, hogy eltávolítsuk a kellemetlen szagát.
A konnyaku a húsos textúrájával remek alternatívát ad a hagyományos tésztákhoz.
A fokhagymát és gyömbért reszeld le, a zöldségeket hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.
A friss gyömbér segít kiemelni a leves ízét, és csípős, friss aromát ad neki.
Egy nagy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma és gyömbér pirítása segít a leves alapjának gazdagításában, érdemes alacsony hőfokon pirítani őket.
Add hozzá a húsleves alaplevet, a szójaszószt, és a miso pasztát. Keverd jól össze, majd hagyd forrni pár percig.
A miso paszta gazdag ízt ad a levesnek, miközben a szójaszósz segít kiemelni az umami ízt.
Tedd hozzá a zöldségeket és a konnyaku-t a leveshez, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A konnyaku a levesben nagyon jól megőrzi a formáját, és a zöldségekkel együtt remekül átveszi az ízeket.
A tésztát add hozzá az utolsó 5 percben, hogy ne főjön túl, és a tészta puha, de nem szétfőtt legyen.
A hōtō tészta keményebb, mint a hagyományos tészta, ezért különösen fontos, hogy ne főzd túl.
A kész levest szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.
A koriander frissessége kiemeli a leves aromáját, így minden falat különleges ízélményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.