A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
Ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. A felfutott élesztőnek habosnak kell lennie.
Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a sót, majd morzsold bele a hideg vajat.
A hideg vaj segít a tésztának rétegesebbnek lennie. Használj vaj reszelőt a könnyebb morzsoláshoz.
Öntsd hozzá a felfutott élesztőt, a tejfölt és az egész tojást. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas lesz.
A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés tejfölt vagy tejet.
Aprítsd fel a tepertőt és a főtt húst, majd keverd össze. Dolgozd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.
A tepertőt és a húst apróra vágd, hogy könnyen eloszoljon a tésztában. A tepertő mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül.
A kelési idő függ a hőmérséklettől. A tészta akkor jó, ha a duplájára nőtt.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 2 cm vastagságúra, majd hajtogasd meg, hogy rétegesebb legyen.
A hajtogatás segít a pogácsának lazábbnak lennie. Hajtogathatod többször is a még jobb eredményért.
Nyújtsd ki újra 2 cm vastagra, majd egy pogácsaszaggatóval szúrd ki a pogácsákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A pogácsaszaggatót mártogasd lisztbe, hogy ne ragadjon le. A leeső tésztát újra gyúrd össze és szaggasd ki.
A tetejüket kend meg felvert tojással, majd előmelegített sütőben 180°C-on süsd aranybarnára, körülbelül 20-25 perc alatt.
A tojással való lekenés szép színt ad a pogácsának. Figyeld a sütőt, mert a sütési idő függ a sütőtől.
Hagyd kihűlni a pogácsákat rácson, majd tálald frissen, vagy tárold légmentesen zárható dobozban.
A rácson való hűtés segít, hogy a pogácsák ne ázzanak el. Légmentesen zárva tovább frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.