Karamellás habcsók torta konyhai fáklyával karamellizált habcsókkal

Karamellás habcsók torta

A karamellás habcsók torta egy elegáns és különleges desszert, amely a karamell gazdagságát a habcsók könnyedségével kombinálja. Ez a torta tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy különleges családi eseményekre. Az ilyen típusú torták különösen népszerűek lettek az utóbbi években a modern cukrászati trendek között. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, adj egy csipet tengeri sót a karamellás krémhez!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
200 g Cukor
300 ml Tejszín
100 g Vaj
15 g Zselatin
50 ml Víz
3 db Tojásfehérje
100 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukrot egy serpenyőben lassú tűzön olvaszd fel, amíg aranybarna karamellé válik. Add hozzá a vajat, és keverd simára.

    A karamell készítésekor figyelj, hogy ne égesd meg a cukrot, mert akkor keserű lesz. Ha a cukor elkezd barnulni, vedd le a tűzről, és keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.

    2

    Lassan öntsd a tejszínt a karamellhez, miközben folyamatosan kevered. Hagyd hűlni szobahőmérsékletre.

    A tejszínt lassan öntsd a karamellhez, mert hirtelen gőz keletkezhet. Folyamatosan keverd, hogy a karamell ne csomósodjon.

    3

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik. Add a karamellás tejszínhez, és alaposan keverd össze.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik. Alaposan keverd össze a karamellás tejszínnel, hogy egyenletesen eloszoljon.

    4

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a karamellás krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha a piskótalap száraz, meglocsolhatod egy kevés tejjel vagy kávéval.

    5

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá a porcukorral, amíg fényes és csúcsokat tartó habot kapsz.

    A tojásfehérjéket szobahőmérsékleten könnyebb felverni. A tál és a habverő legyen tiszta és zsírmentes. A porcukrot lassan adagold a tojásfehérjéhez, miközben folyamatosan vered.

    6

    A megszilárdult karamellás réteg tetejére halmozd a habcsókot, majd egy konyhai fáklyával óvatosan karamellizáld a habcsók felszínét.

    Ha nincs konyhai fáklyád, a sütő grill fokozatán is karamellizálhatod a habcsókot, de figyelj, hogy ne égjen meg.

    7

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy minden réteg tökéletesen megszilárduljon. Tálald frissen!

    A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy a karamellás krém kissé megpuhuljon.