A marhahúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, búzalisztet, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat és a borsot.
A hús szeletelése előtt hűtsd le egy kicsit a húst, így könnyebben tudod vékony csíkokra vágni.
A felaprított marhahúst tedd a tálba, és alaposan forgasd össze a marináddal. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Minél hosszabb ideig pihenteted, annál ízesebb lesz a bulgogi, de legalább 30 perc pihenés szükséges.
Póréhagymát apró darabokra vágd. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.
A póréhagyma egy kis frissességet ad az ételnek, és remekül kiegészíti a marhahús ízét.
Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a marhahúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.
Ne tedd túlzsúfolt serpenyőbe a húst, különben nem fog egyenletesen megsülni.
Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.
A lime frissítő íze és a szezámmag ropogóssága igazán különlegessé teszi a bulgogit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.