Klasszikus bulgogi tálalva, marhahússal és lime-mal

Klasszikus Bulgogi

A klasszikus bulgogi gyökerei a koreai konyhába nyúlnak vissza, ahol a marhahús különféle pácokkal való marinálásának hagyománya van. A bulgogi egyedülálló ízét a szójaszósz, fokhagyma és a friss lime adja, míg a hús szaftos és gazdag aromájú marad. Az étel tökéletes választás egy autentikus koreai vacsorához, amelyet könnyen elkészíthetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Búzaliszt
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 db Lime
1 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, búzalisztet, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat és a borsot.

    A hús szeletelése előtt hűtsd le egy kicsit a húst, így könnyebben tudod vékony csíkokra vágni.

    2

    A felaprított marhahúst tedd a tálba, és alaposan forgasd össze a marináddal. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél hosszabb ideig pihenteted, annál ízesebb lesz a bulgogi, de legalább 30 perc pihenés szükséges.

    3

    Póréhagymát apró darabokra vágd. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A póréhagyma egy kis frissességet ad az ételnek, és remekül kiegészíti a marhahús ízét.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a marhahúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne tedd túlzsúfolt serpenyőbe a húst, különben nem fog egyenletesen megsülni.

    5

    Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A lime frissítő íze és a szezámmag ropogóssága igazán különlegessé teszi a bulgogit.