Vágd fel a hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot közepes darabokra, a fokhagymát pedig zúzd össze. Készítsd elő a tarját: szeleteld fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre, majd enyhén sózd és borsozd meg.
A tarját ne szeleteld túl vékonyra, mert könnyen kiszáradhat a párolás során.
Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát, keverd meg, majd húzd le a tűzről, hogy hozzáadhasd a fűszerpaprikát (így elkerülöd, hogy megégjen).
A fűszerpaprika könnyen megég, ezért fontos, hogy lehúzd a serpenyőt a tűzről, mielőtt hozzáadod.
Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd kevergetve párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak. Ez lesz a lecsó alapja.
A paprika és a paradicsom fajtája befolyásolja a lecsó ízét. Használj édes és hegyes erős paprikát vegyesen a kiegyensúlyozott ízért. A paradicsom legyen érett és lédús.
Helyezd a tarjaszeleteket a lecsó alapra, önts hozzá egy kis vizet (kb. 100 ml), majd fedő alatt párold alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha a tarja nem elég zsíros, önthetsz hozzá egy kevés olajat is. A párolás során ellenőrizd, hogy ne égjen le, és szükség esetén adj hozzá még vizet.
Amíg a tarja fő, készítsd el a nokedlit: keverd össze a lisztet, tojásokat, egy csipet sót és a vizet, hogy sűrű, ragacsos tésztát kapj. Tipp: Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet.
A nokedli tésztája akkor jó, ha a kanálról lassan, szakadozva folyik le.
Forralj fel egy nagy lábos sós vizet, majd egy nokedliszaggatóval szaggasd bele a tésztát. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjanak össze.
A nokedlit szaggatás közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjanak össze a lábos alján.
Tálald a kész lecsós tarját a friss nokedlivel. Díszítheted apróra vágott petrezselyemmel a színek és az íz fokozásáért.
A nokedlit tálalás előtt forgasd meg egy kevés olvasztott vajban vagy zsírban, hogy ne ragadjon össze. A petrezselyem friss, üde ízt ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.