Matcha (zöld teás) macaron tálalva

Matcha (zöld teás) macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A matcha (zöld teás) változat a japán zöld tea frissítő, enyhén kesernyés ízét ötvözi a fehér csokoládé lágy krémességével. Ez a macaron ideális választás azoknak, akik szeretik a különleges és egyedi ízeket. A matcha macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, és az édesség igazán harmonikus legyen.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
1 tk. Matcha por
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés kulcsfontosságú a macaron sikeréhez. Használj digitális mérleget a legpontosabb eredmény érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás segít eltávolítani a csomókat, és finomabb textúrát eredményez a macaronoknak.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten a legkönnyebb habbá verni. Ügyelj rá, hogy a tál és a habverő is tiszta és zsírmentes legyen.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverésnél a 'macaronage' technikát alkalmazd: lentről felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, majd nyomd a masszát a tál oldalára, hogy kicsit engedjen a hab.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a masszát.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés elengedhetetlen a macaronok 'lábának' kialakulásához. A macaronok akkor jók, ha a tetejük matt, és nem ragad az ujjadra.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok túlsülnek, repedezhetnek. Ha nem sülnek meg eléggé, nem lesz 'lábuk'.

    8

    A matchás töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a matcha porral.

    Ügyelj rá, hogy a vízgőz felett olvasztáskor a tál ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet.

    9

    Keverd simára a matchás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben hűtsd le, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a matchás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A ganache-t habzsákból nyomd a macaronokra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön rájuk.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek, és a textúrájuk is javuljon.