Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés kulcsfontosságú a macaron sikeréhez. Használj digitális mérleget a legpontosabb eredmény érdekében.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás segít eltávolítani a csomókat, és finomabb textúrát eredményez a macaronoknak.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten a legkönnyebb habbá verni. Ügyelj rá, hogy a tál és a habverő is tiszta és zsírmentes legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverésnél a 'macaronage' technikát alkalmazd: lentről felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, majd nyomd a masszát a tál oldalára, hogy kicsit engedjen a hab.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a masszát.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen a macaronok 'lábának' kialakulásához. A macaronok akkor jók, ha a tetejük matt, és nem ragad az ujjadra.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok túlsülnek, repedezhetnek. Ha nem sülnek meg eléggé, nem lesz 'lábuk'.
A matchás töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a matcha porral.
Ügyelj rá, hogy a vízgőz felett olvasztáskor a tál ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet.
Keverd simára a matchás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben hűtsd le, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a matchás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból nyomd a macaronokra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön rájuk.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek, és a textúrájuk is javuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.