Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés kulcsfontosságú a macaron sikeréhez! Használj digitális mérleget a legjobb eredményért.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen. Ha túl darabos a liszt, a macaronok repedezhetnek.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és ne tartalmazzon sárgáját. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabilabb legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
Ez a legkritikusabb lépés! Óvatosan, lentről felfelé haladva forgasd össze a két részt. A túlkeverés miatt a massza túl folyékony lesz.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot függőlegesen tartsd, és egyenletes nyomással adagold a masszát.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
Ez a "macaronázs" elengedhetetlen a szép talp kialakulásához. Ha a tetejük nem ragad, mikor hozzáérsz, akkor jó.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok repedeznek, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha az aljuk nem válik el könnyen, süsd tovább.
A menta-csokoládé töltelékhez a friss mentát aprítsd fel finomra. Az étcsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a mentával.
A mentát nagyon finomra aprítsd, hogy ne legyen darabos a töltelék. A csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.
Keverd simára a csokoládé-menta ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben is hűtheted, de figyelj, hogy ne keményedjen meg teljesen.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a csokoládé-menta ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A töltelékkel ne töltsd túl a macaronokat, különben összenyomhatod őket. A tölteléket habzsákból a legkönnyebb adagolni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a macaronok héja megpuhul és a töltelék ízei jobban összeérnek. Hűtőben is pihentetheted őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.