Menta-csokoládés macaron tálalva

Menta-csokoládés macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A menta-csokoládés változat egy különleges frissítő desszert, amely a mentát és a csokoládét harmonikusan ötvözi. A menta-csokoládés macaronok ideálisak egy elegáns desszerthez, és a mentás íz különleges élményt ad. Az ízek összeérésével igazán krémes és frissítő töltelék lesz belőlük, így érdemes pihentetni őket.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
10 levél Friss menta
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés kulcsfontosságú a macaron sikeréhez! Használj digitális mérleget a legjobb eredményért.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen. Ha túl darabos a liszt, a macaronok repedezhetnek.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és ne tartalmazzon sárgáját. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabilabb legyen.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    Ez a legkritikusabb lépés! Óvatosan, lentről felfelé haladva forgasd össze a két részt. A túlkeverés miatt a massza túl folyékony lesz.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot függőlegesen tartsd, és egyenletes nyomással adagold a masszát.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    Ez a "macaronázs" elengedhetetlen a szép talp kialakulásához. Ha a tetejük nem ragad, mikor hozzáérsz, akkor jó.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok repedeznek, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha az aljuk nem válik el könnyen, süsd tovább.

    8

    A menta-csokoládé töltelékhez a friss mentát aprítsd fel finomra. Az étcsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a mentával.

    A mentát nagyon finomra aprítsd, hogy ne legyen darabos a töltelék. A csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.

    9

    Keverd simára a csokoládé-menta ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben is hűtheted, de figyelj, hogy ne keményedjen meg teljesen.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a csokoládé-menta ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A töltelékkel ne töltsd túl a macaronokat, különben összenyomhatod őket. A tölteléket habzsákból a legkönnyebb adagolni.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a macaronok héja megpuhul és a töltelék ízei jobban összeérnek. Hűtőben is pihentetheted őket.