Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete ne legyen túl magas, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt. A langyos víz az ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen. Ha kézzel gyúrod, ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális a meleg, huzatmentes hely. Ha nincs ilyen helyed, a sütőt is használhatod: kapcsold be a legalacsonyabb fokozatra pár percre, majd kapcsold ki és tedd be a tésztát.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
Ha pizzaköved van, melegítsd azt is a sütőben, hogy a pizza alja ropogósabb legyen.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A padlizsánt mosd meg, vágd vékony szeletekre, és enyhén sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd töröld szárazra.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. A szárazra törlés pedig azért fontos, hogy a padlizsán jobban piruljon.
Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a padlizsán nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit előzőleg fűszerezel.
Helyezd rá a sült padlizsánszeleteket, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor nehezen sül át és elázhat a tészta.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját és ne égjen meg.
Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete ne legyen túl magas, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt. A langyos víz az ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen. Ha kézzel gyúrod, ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális a meleg, huzatmentes hely. Ha nincs ilyen helyed, a sütőt is használhatod: kapcsold be a legalacsonyabb fokozatra pár percre, majd kapcsold ki és tedd be a tésztát.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
Ha pizzaköved van, melegítsd azt is a sütőben, hogy a pizza alja ropogósabb legyen.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A padlizsánt mosd meg, vágd vékony szeletekre, és enyhén sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd töröld szárazra.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. A szárazra törlés pedig azért fontos, hogy a padlizsán jobban piruljon.
Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a padlizsán nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit előzőleg fűszerezel.
Helyezd rá a sült padlizsánszeleteket, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor nehezen sül át és elázhat a tészta.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját és ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.