Tibeti stílusú pizza tálalva jak sajttal és friss spenóttal

Pizza Tibetan Style – Jak sajttal

A tibeti hegyvidék különleges alapanyagai, mint a jak sajt, egyedi ízt kölcsönöznek ennek a pizzának. A jak sajt gazdag és sós íze tökéletesen harmonizál a paradicsomszósszal és a friss spenóttal. Ez a recept ötvözi a tibeti hagyományos alapanyagokat az olasz pizzák modern világával. Ideális választás, ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni baráti összejövetelekre vagy családi vacsorákra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
150 g Paradicsomszósz
200 g Jak sajt
50 g Friss spenót
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Helyi tibeti fűszerek (feketebors, gyömbér)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.

    A sütőt érdemes a tészta elkészítése előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.

    2

    Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát, majd keverd össze az olívaolajjal.

    A fokhagymás olívaolajjal megkenheted a pizza szélét is, hogy ízletesebb legyen.

    3

    Kend meg a pizza tésztát a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.

    Ha nincs kész paradicsomszószod, használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszerezel.

    4

    Szórd rá az aprított fokhagymát és a tibeti fűszereket, majd egyenletesen oszlasd el a reszelt jak sajtot a pizzán.

    Ha nincs jak sajtod, használhatsz más, hasonlóan karakteres ízű sajtot.

    5

    Helyezd a friss spenótleveleket a sajt tetejére, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A spenótot érdemes sütés után rátenni, hogy friss maradjon, de ha szereted a sült spenótot, akkor bátran tedd rá a sütés előtt.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a szélek aranybarnák lesznek.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza alja.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni pár percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A szeletelés előtt érdemes egy pár percet várni, hogy a sajt kicsit megdermedjen, így könnyebb lesz szeletelni.