Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.
A sütőt érdemes a tészta elkészítése előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.
Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát, majd keverd össze az olívaolajjal.
A fokhagymás olívaolajjal megkenheted a pizza szélét is, hogy ízletesebb legyen.
Kend meg a pizza tésztát a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.
Ha nincs kész paradicsomszószod, használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszerezel.
Szórd rá az aprított fokhagymát és a tibeti fűszereket, majd egyenletesen oszlasd el a reszelt jak sajtot a pizzán.
Ha nincs jak sajtod, használhatsz más, hasonlóan karakteres ízű sajtot.
Helyezd a friss spenótleveleket a sajt tetejére, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A spenótot érdemes sütés után rátenni, hogy friss maradjon, de ha szereted a sült spenótot, akkor bátran tedd rá a sütés előtt.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a szélek aranybarnák lesznek.
A sütési idő a sütődtől függően változhat, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza alja.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni pár percig, majd szeleteld fel és tálald.
A szeletelés előtt érdemes egy pár percet várni, hogy a sajt kicsit megdermedjen, így könnyebb lesz szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.