A tojĂĄsokat Ă©s a cukrot egy nagy tĂĄlban habosra keverjĂŒk.
A tojĂĄsokat elĆször Ă©rdemes kicsit felverni kĂ©zi habverĆvel, hogy könnyebben felvegyĂ©k a cukrot.
A joghurtot, olajat, fahĂ©jat, citromlevet Ă©s sĂŒtĆport is hozzĂĄadjuk, majd jĂłl összekeverjĂŒk.
A fahĂ©jat ne hagyjuk el, mivel kĂŒlönleges Ăzt ad a sĂŒtemĂ©nynek. A citromlĂ© segĂt a tĂ©szta könnyedsĂ©gĂ©ben.
A lisztet fokozatosan szitĂĄlva keverjĂŒk hozzĂĄ, amĂg sima tĂ©sztĂĄt nem kapunk.
A lisztet mindig szitåljuk åt, hogy a tészta könnyƱ és puha legyen.
A tĂ©sztĂĄt egy kivajazott Ă©s lisztezett formĂĄba öntjĂŒk.
A formĂĄt mindig alaposan kenjĂŒk ki, hogy a sĂŒtemĂ©ny könnyen kiszedhetĆ legyen.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben 180°C-on 35-40 percig sĂŒtjĂŒk, amĂg a teteje szĂ©p aranybarna lesz.
A sĂŒtemĂ©nyt tƱprĂłbĂĄval ellenĆrizhetjĂŒk, ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, kĂ©szen van.
A vĂzbĆl Ă©s cukorbĂłl szirupot kĂ©szĂtĂŒnk, Ă©s forrĂĄstĂłl szĂĄmĂtva 10-15 percig fĆzzĂŒk. MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©ny kisĂŒlt, a forrĂł szirupot egyenletesen rĂĄlocsoljuk.
A szirupot ne hagyjuk el, mivel a sĂŒtemĂ©ny ezzel lesz igazĂĄn szaftos Ă©s Ăzletes.
A sĂŒtemĂ©nyt teljesen hagyjuk kihƱlni, majd szeleteljĂŒk fel Ă©s tĂĄlaljuk.
A szeletezĂ©s elĆtt hagyjuk a sĂŒtemĂ©nyt egy kicsit pihenni, hogy a szirup jĂłl ĂĄtjĂĄrja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.