Revani fahéjjal fƱszerezve, sziruppal és mandulåval tålalva

Revani fahéjjal fƱszerezve

A revani egy hagyomĂĄnyos török Ă©dessĂ©g, amelyet a közel-keleti kultĂșrĂĄkban rĂ©gĂłta kĂ©szĂ­tenek. A fahĂ©jjal fƱszerezett verziĂł kĂŒlönleges Ă­zt ad ennek a könnyed, szirupos sĂŒtemĂ©nynek. A revani gazdag Ă­zvilĂĄga Ă©s puha textĂșrĂĄja tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmely alkalomra, kĂŒlönösen a tea vagy kĂĄvĂ© mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 100 ml Napraforgó olaj
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 50 g Mandula
⭕ 250 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojĂĄsokat Ă©s a cukrot egy nagy tĂĄlban habosra keverjĂŒk.

    A tojĂĄsokat elƑször Ă©rdemes kicsit felverni kĂ©zi habverƑvel, hogy könnyebben felvegyĂ©k a cukrot.

    2

    A joghurtot, olajat, fahĂ©jat, citromlevet Ă©s sĂŒtƑport is hozzĂĄadjuk, majd jĂłl összekeverjĂŒk.

    A fahĂ©jat ne hagyjuk el, mivel kĂŒlönleges Ă­zt ad a sĂŒtemĂ©nynek. A citromlĂ© segĂ­t a tĂ©szta könnyedsĂ©gĂ©ben.

    3

    A lisztet fokozatosan szitĂĄlva keverjĂŒk hozzĂĄ, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt nem kapunk.

    A lisztet mindig szitåljuk åt, hogy a tészta könnyƱ és puha legyen.

    4

    A tĂ©sztĂĄt egy kivajazott Ă©s lisztezett formĂĄba öntjĂŒk.

    A formĂĄt mindig alaposan kenjĂŒk ki, hogy a sĂŒtemĂ©ny könnyen kiszedhetƑ legyen.

    5

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 35-40 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g a teteje szĂ©p aranybarna lesz.

    A sĂŒtemĂ©nyt tƱprĂłbĂĄval ellenƑrizhetjĂŒk, ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, kĂ©szen van.

    6

    A vĂ­zbƑl Ă©s cukorbĂłl szirupot kĂ©szĂ­tĂŒnk, Ă©s forrĂĄstĂłl szĂĄmĂ­tva 10-15 percig fƑzzĂŒk. MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©ny kisĂŒlt, a forrĂł szirupot egyenletesen rĂĄlocsoljuk.

    A szirupot ne hagyjuk el, mivel a sĂŒtemĂ©ny ezzel lesz igazĂĄn szaftos Ă©s Ă­zletes.

    7

    A sĂŒtemĂ©nyt teljesen hagyjuk kihƱlni, majd szeleteljĂŒk fel Ă©s tĂĄlaljuk.

    A szeletezĂ©s elƑtt hagyjuk a sĂŒtemĂ©nyt egy kicsit pihenni, hogy a szirup jĂłl ĂĄtjĂĄrja.