A mazsolát öntsd le a rummal, majd hagyd ázni legalább 15 percig, hogy jól magába szívja a rum aromáját. Tipp: ha időd engedi, áztasd egy éjszakán át, így még intenzívebb lesz az íz.
Használj jó minőségű rumot a legjobb ízélményért. Ha nincs otthon rumod, használhatsz rumaromát is.
Egy tálban keverd össze a mascarponét a porcukorral, amíg sima, krémes állagot kapsz. Ez lesz az alap a töltelékhez. Ha szeretnéd, pár csepp vaníliakivonatot is adhatsz hozzá.
A mascarpone legyen hűtőhideg, hogy könnyebben keverhető legyen.
A beáztatott mazsolát csepegtesd le, és óvatosan keverd hozzá a mascarponés krémhez. Figyelj, hogy ne törjön össze a mazsola, így szebb lesz a tálalás.
A mazsolát papírtörlővel itasd le, hogy ne legyen túl nedves a krém.
A bao bunokat gőzöld meg: tedd őket egy bambusz- vagy fém gőzölőbe sütőpapírral bélelve, majd forrásban lévő víz fölött párold 5-6 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
Ha nincs gőzölőd, használhatsz egy szűrőt is, amit egy lábas fölé helyezel.
A meleg bao bunokat óvatosan nyisd szét, majd kanalazz bele egy-egy adag rumos-mazsolás mascarpone krémet. Azonnal tálald, amíg a tészta friss és puha.
A bao bunokat tálalás előtt közvetlenül töltsd meg, hogy ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.