Seolleongtang Jjigae, koreai marhahúsos leves tofuval és zöldségekkel

Seolleongtang Jjigae

A Seolleongtang Jjigae egy tradicionális koreai leves, amely gazdag marhahússal, tofuval és fűszeres alaplével készül. A levest általában hosszú ideig főzik, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és gazdag ízű alapot adjon. A Seolleongtang a koreai konyha szerves része, és rendkívül népszerű az országban. A leves alapja a marhahús és a tofu, amely könnyen felszívja a gazdag ízeket. A Seolleongtang Jjigae az egész család számára ínycsiklandó és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. marhacsont vagy marhahús)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
200 g Tofu
1000 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre.

    A marhahús főzés előtt érdemes a húst kissé megpirítani, hogy jobban átvegye az ízeket.

    2

    A sárgarépát, hagymát és fokhagymát apróra vágd fel. A tofut vágd kockákra.

    A sárgarépát és a hagymát vágd egyenlő méretű darabokra, hogy gyorsabban megfőjenek.

    3

    Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt és sót. Hozd felforra a levest.

    A chilipehelyet kis mennyiségben add hozzá, ha nem szeretnéd túl fűszeressé tenni a levest.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a marhahúst, sárgarépát, hagymát és fokhagymát. Főzd 25-30 percig, amíg a hús megpuhul.

    A hús főzése során figyelj arra, hogy teljesen megpuhuljon, hogy gazdag ízt adjon a levesnek.

    5

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a felvágott tofut, és főzd további 10 percig.

    A tofu gyorsan átveszi a leves ízét, ezért ne főzd túl, hogy megőrizze puha állagát.

    6

    A végén szórd meg a levest felaprított zöldhagymával, és tálald forrón.

    A zöldhagyma frissessége és roppanóssága kiemeli a leves gazdag ízét.