A csirkemellet vágd vékony szeletekre. A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le őket.
A csirkemell szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen átsüljenek és ízesek maradjanak.
A szójaszószt, mirint, cukrot, reszelt gyömbért és fokhagymát keverd össze egy tálban, hogy elkészítsd a marinádot.
A marinádnak édes és sós ízűnek kell lennie – ha szükséges, a cukrot és szójaszószt ízlés szerint szabályozhatod.
Tedd a csirkemell szeleteket a marinádba, és hagyd őket legalább 20-30 percig pihenni, hogy jól átjárja őket az íz.
Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb lesz az íze, de fél óra is elegendő a marinád felszívódásához.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a csirkét közepes hőmérsékleten, amíg minden oldala aranybarna nem lesz (kb. 5-7 perc mindkét oldalon).
A csirke nem kell, hogy túl süllyön, mivel így megőrzi a nedvességét és lágy marad.
Amikor a csirke megsült, szórd meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.
A szezámmag és zöldhagyma frissessége és ropogóssága egy extra ízt ad az ételnek.
Tálald a kész shogayaki-t rizs mellett, és egy kevés extra szójaszósszal is meglocsolhatod, ha szeretnéd.
A rizs tökéletes kísérője ennek az ételnek, mivel felveszi a marinádot, és még ízletesebbé teszi a fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.