Shogayaki mirinnel, szójaszószban marinált csirke, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Shogayaki mirinnel

A shogayaki egy népszerű japán étel, amelyet szójaszósszal és mirinnel marinálnak, és a serpenyőben gyorsan megsütik. A mirin egy édes rizsbor, amely gazdag ízt ad a húsoknak. A shogayaki története mélyen gyökerezik a japán étkezési hagyományokban, és a friss gyömbér, fokhagyma és szójaszósz kombinációja adja meg azt a különleges, gazdag ízvilágot, amely a japán konyha egyik jellegzetessége. Tálalható rizs mellett, és tökéletes választás gyors, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
1 ek. Friss gyömbér
3 ek. Mirin
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Sütőolaj
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony szeletekre. A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le őket.

    A csirkemell szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen átsüljenek és ízesek maradjanak.

    2

    A szójaszószt, mirint, cukrot, reszelt gyömbért és fokhagymát keverd össze egy tálban, hogy elkészítsd a marinádot.

    A marinádnak édes és sós ízűnek kell lennie – ha szükséges, a cukrot és szójaszószt ízlés szerint szabályozhatod.

    3

    Tedd a csirkemell szeleteket a marinádba, és hagyd őket legalább 20-30 percig pihenni, hogy jól átjárja őket az íz.

    Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb lesz az íze, de fél óra is elegendő a marinád felszívódásához.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a csirkét közepes hőmérsékleten, amíg minden oldala aranybarna nem lesz (kb. 5-7 perc mindkét oldalon).

    A csirke nem kell, hogy túl süllyön, mivel így megőrzi a nedvességét és lágy marad.

    5

    Amikor a csirke megsült, szórd meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

    A szezámmag és zöldhagyma frissessége és ropogóssága egy extra ízt ad az ételnek.

    6

    Tálald a kész shogayaki-t rizs mellett, és egy kevés extra szójaszósszal is meglocsolhatod, ha szeretnéd.

    A rizs tökéletes kísérője ennek az ételnek, mivel felveszi a marinádot, és még ízletesebbé teszi a fogást.