Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Fokozatosan add hozzá a vizet, majd kézzel gyúrd sima tésztává. Dolgozz vele legalább 10 percig, míg rugalmas nem lesz. Fedd le, és hagyd pihenni 30 percig.
Ha ragad a tészta, szórj még kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne legyen száraz.
Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket: a darált húst keverd össze a finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és pirospaprikával. Alaposan dolgozd össze.
Minél kisebbre vágod a hagymát, annál jobb textúrát kapsz a töltelékben.
Oszd a tésztát kisebb darabokra, majd nyújtsd ki vékonyra. Vágj belőle kb. 5x5 cm-es négyzeteket. Minden négyzet közepébe tegyél egy kis adag húsos tölteléket.
Ha a tészta túl vastag, nehezebben sül át, törekedj az egyenletes, vékony rétegre.
Formázd meg a mantikat úgy, hogy a négy sarkát középen összecsippented. Ezután csípd össze a két oldalsó éleket is, hogy zárt kis batyut kapj.
Ha nem tapad össze, enyhén nedvesítsd be a széleket vízzel.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a mantikat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Süsd őket közepes lángon, amíg az aljuk aranybarnára nem sül (kb. 5-6 perc), majd óvatosan fordítsd meg őket, és a másik oldalukat is süsd meg.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem sülnek egyenletesen.
Közben készítsd el a joghurtos mártást: a joghurtot keverd össze a reszelt fokhagymával és csipet sóval. Hűtőben hagyd összeérni, amíg a manti sül.
A fokhagymát reszeld, ne préseld – így finomabb lesz a szósz állaga.
Tálalás előtt olvaszd meg a vajat, és locsold a sült mantikra. Szórd meg szárított mentával vagy petrezselyemmel, és kínáld a fokhagymás joghurttal.
A forró vaj és a menta kombinációja különleges illatot és ízt ad a mantinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.