Sunflower Seed Doughnut frissen tálalva

Sunflower Seed Doughnut

A Sunflower Seed Doughnut egy különleges fánk, amely a pirított napraforgómag ropogós textúráját és enyhén diós ízét kombinálja a puha, mézes fánktésztával. A napraforgómag egyedülállóan gazdag ízt ad az édességnek, miközben extra táplálóvá is teszi. Ezt a fánkot a magok természetes gazdagsága ihlette, és tökéletes választás azok számára, akik szeretik az egyedi textúrákat és a természetes hozzávalókból készült desszerteket. Mézzel meglocsolva és extra pirított magokkal megszórva a Sunflower Seed Doughnut minden falatja egyedi élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
80 g Pirított napraforgómag
50 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
50 ml Méz
100 g Porcukor
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    A száraz hozzávalók alapos elkeverése biztosítja az élesztő egyenletes eloszlását.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej hőmérséklete legyen kb. 40-45°C, hogy aktiválja az élesztőt.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    Ha kézzel dagasztod, lisztezd be a kezed és a felületet, hogy a tészta ne ragadjon.

    4

    Óvatosan dolgozd bele az apróra vágott pirított napraforgómagot, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    A napraforgómagot először pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hőmérséklet 25-30°C.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A tésztát finoman nyújtsd, hogy ne sérüljön a szerkezete.

    7

    A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    A második kelesztés során a fánkok még könnyebbek és levegősebbek lesznek.

    8

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Az olaj hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizd sütés közben.

    9

    Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A fánkokat ne zsúfold az olajba, mert akkor az olaj hőmérséklete leesik.

    10

    Miután a fánkok langyosra hűltek, locsold meg őket mézzel, majd szórd meg extra pirított napraforgómaggal a ropogós textúra érdekében.

    A mézet meglangyosíthatod, hogy könnyebben folyjon. A napraforgómagot érdemes közvetlenül a tálalás előtt rászórni, hogy ropogós maradjon.