Tonkatsu don, ropogós hús szeletek rizsen, katsu szósszal és zöldhagymával tálalva.

Tonkatsu don

A tonkatsu don a japán konyha egyik legismertebb ételének, a tonkatsunak a változata, melyet rizs tetején tálalnak. A tonkatsu története a 19. század végére nyúlik vissza, és egy tradicionális japán étel, amelyet először a nyugati étkezési szokások hatására alkottak meg. Az ételt általában sűrű, gazdag katsu szósszal tálalják, amely tökéletesen illik a ropogós panírozott húshoz és a meleg rizshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Disznókaraj
100 g Panko morzsa
2 db Tojás
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj
300 g Rizs
4 ek. Katsu szósz
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg az előírt módon, hogy puha és ragacsos legyen.

    A tonkatsu donhoz fontos, hogy a rizs meleg és ragacsos legyen, hogy jól illeszkedjen a ropogós hús mellé.

    2

    A disznókarajt sózd és borsozd, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül panko morzsába forgasd.

    A panko morzsa adja a tonkatsunak a kívánt ropogós textúrát. A morzsa bevonatának egyenletesnek kell lennie, hogy minden falat ropogós legyen.

    3

    Egy serpenyőben forrósíts fel bő olajat, és süsd meg a panírozott disznókarajt mindkét oldalán aranybarnára (kb. 3-4 perc oldalanként).

    A hőmérsékletet ellenőrizheted úgy, hogy egy kis panko morzsát dobsz az olajba. Ha az azonnal pörögni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.

    4

    Miután a hús megsült, helyezd egy vágódeszkára, és szeleteld fel csíkokra.

    A húsnak kívül ropogósnak, belül pedig szaftosnak kell maradnia, ezért ne süsd túl.

    5

    A kész rizst egy tálra tedd, majd helyezd rá a felvágott tonkatsut. Locsold meg a katsu szósszal.

    A katsu szósz íze gazdag és enyhén édes, amely tökéletesen kiegészíti a sós húst és rizst.

    6

    A tonkatsu don tálalásakor szórd meg apróra vágott zöldhagymával.

    A zöldhagyma frissességet ad az ételnek és színt is, emellett kiemeli az ízeket.