A rizst főzd meg az előírt módon, hogy puha és ragacsos legyen.
A tonkatsu donhoz fontos, hogy a rizs meleg és ragacsos legyen, hogy jól illeszkedjen a ropogós hús mellé.
A disznókarajt sózd és borsozd, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül panko morzsába forgasd.
A panko morzsa adja a tonkatsunak a kívánt ropogós textúrát. A morzsa bevonatának egyenletesnek kell lennie, hogy minden falat ropogós legyen.
Egy serpenyőben forrósíts fel bő olajat, és süsd meg a panírozott disznókarajt mindkét oldalán aranybarnára (kb. 3-4 perc oldalanként).
A hőmérsékletet ellenőrizheted úgy, hogy egy kis panko morzsát dobsz az olajba. Ha az azonnal pörögni kezd, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.
Miután a hús megsült, helyezd egy vágódeszkára, és szeleteld fel csíkokra.
A húsnak kívül ropogósnak, belül pedig szaftosnak kell maradnia, ezért ne süsd túl.
A kész rizst egy tálra tedd, majd helyezd rá a felvágott tonkatsut. Locsold meg a katsu szósszal.
A katsu szósz íze gazdag és enyhén édes, amely tökéletesen kiegészíti a sós húst és rizst.
A tonkatsu don tálalásakor szórd meg apróra vágott zöldhagymával.
A zöldhagyma frissességet ad az ételnek és színt is, emellett kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.