Twix Ice Cream Bar tálalva

Twix Ice Cream Bar

A Twix Ice Cream Bar egy népszerű desszert, amely a jól ismert Twix csokoládé szeletet ötvözi a jégkrém hűsítő textúrájával. Az étel eredetileg az USA-ból származik, és azóta a világ számos helyén elterjedt. A Twix Ice Cream Bar tökéletes választás forró nyári napokra, amikor valami édes és frissítő finomságra vágysz. Az étel egyszerűen elkészíthető otthon, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 4 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Édesített sűrített tej
4 db Twix szelet
200 g Csokoládé
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: vágd apró darabokra a Twix szeleteket, hogy készen álljanak a keveréshez.

    Minél apróbb darabokra vágod a Twix-et, annál egyenletesebben oszlik el a jégkrémben.

    2

    Egy nagy tálban öntsd bele a tejszínt, majd add hozzá az édesített sűrített tejet és a vanília kivonatot.

    A legjobb eredmény érdekében használj legalább 30%-os zsírtartalmú tejszínt.

    3

    Használj egy habverőt, hogy alaposan összekeverd a tejszínt és a sűrített tejet. A keveréknek sima, homogénnek kell lennie.

    Ne verd túl a tejszínt, mert vajkrémes állagú lesz. Csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    4

    Öntsd a keveréket egy jégkrémformába vagy egy fagyasztóban használható tálba, és egyenletesen oszlasd el.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz egy kenyérsütő formát is, amit kibélelsz folpack fóliával, így könnyebben ki tudod majd venni a kész jégkrémet.

    5

    A fagyasztóban hagyd a keveréket legalább 4 órán keresztül, hogy az jól megdermedjen.

    A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod, így biztosan teljesen megdermed.

    6

    Miután a jégkrém megdermedt, vedd ki a fagyasztóból, és szórd meg apróra vágott Twix darabokkal a tetejét.

    A Twix darabokat enyhén nyomd bele a jégkrém tetejébe, hogy jobban rögzüljenek.

    7

    A csokoládét olvaszd fel gőz fölött vagy mikróban, és egyenletesen öntsd a jégkrémre.

    A csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    8

    Tedd vissza a jégkrémes tálat a fagyasztóba, hogy a csokoládé megszilárduljon, majd tálald a jégkrém bárokat.

    Ha túl kemény a jégkrém, hagyd szobahőmérsékleten pár percig, mielőtt felvágnád és tálalnád.