Zöldséges raita tálalva, joghurtos és frissítő szósz zöldségekkel

Zöldséges raita

A zöldséges raita az indiai konyha egyik legfrissebb és legfrissítőbb kiegészítője, amely remekül illik fűszeres, csípős ételek mellé. A joghurtos alap, a friss uborka, a paradicsom és a paprika egyaránt frissít és gazdagítja a fűszeres fogásokat. A raita segít enyhíteni a túl erős fűszereket, miközben extra friss ízeket ad az étkezéshez. A zöldségek változatos ízeivel minden falat egy frissítő élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss uborka
2 db Friss paradicsom
1 db Friss pirospaprika
200 ml Natúr joghurt
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss menta
1 tk. Kömény
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss uborkát hámozd meg és reszeld le finomra. A paradicsomot és a paprikát vágd apróra, és tedd őket egy tálba.

    Az uborkát érdemes kinyomkodni, ha túl sok levet ereszt, így a raita nem lesz túl híg.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és a friss mentát is durvára apríthatod, majd add hozzá a zöldségekkel együtt a joghurthoz.

    A menta frissítő íze különleges lesz a joghurtos alapban, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel vagy korianderrel.

    3

    Add hozzá a köményt, a sót, és a fekete borsot. Keverd jól össze.

    A kömény egy karakteres ízt ad a raitának, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    4

    Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita krémesebb és simább legyen.

    Az olívaolaj segít, hogy a raita gazdagabb legyen, és finom textúrát ad hozzá.

    5

    Tedd a raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen a friss fűszerekkel.

    A hűtés után a raita még frissebb és még ízesebb lesz.