Rendang marhahĂșs tĂĄlalva

Rendang marhahĂșs

A Rendang egy tradicionĂĄlis indonĂ©z Ă©tel, amely Nyugat-SzumĂĄtra Minangkabau közössĂ©gĂ©bƑl szĂĄrmazik. Ez az Ă©tel az ĂŒnnepi alkalmakkor vĂĄlt igazĂĄn hĂ­ressĂ©, Ă©s ma mĂĄr az egĂ©sz vilĂĄgon ismert. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se hosszadalmas, de az eredmĂ©ny egy intenzĂ­v, fƱszeres Ă©s lĂĄgy marhahĂșs, amely tökĂ©letes harmĂłniĂĄban van a kĂłkusztej Ă©s a fƱszerek gazdagsĂĄgĂĄval. Az Ă©tel az UNESCO ĂĄltal elismert kulturĂĄlis öröksĂ©g rĂ©sze, Ă©s egy igazi kulinĂĄris Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg MarhahĂșs (lapocka vagy lĂĄbszĂĄr)
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 g GyömbĂ©r
⭕ 10 g Galanga gyökĂ©r
⭕ 2 szĂĄl CitromfƱ
⭕ 3 db Chili paprika
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 2 tk. Só
⭕ 20 g Pálmacukor
⭕ 500 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd közepes mĂ©retƱ kockĂĄkra, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A hĂșst vĂĄgd egyforma mĂ©retƱ kockĂĄkra, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    2

    A hagymåt, fokhagymåt, gyömbért, galanga gyökeret és chilit aprítsd finomra, vagy turmixold pépesre.

    A fƱszerpépet alaposan pépesítsd, hogy a végeredmény homogén legyen. Ha nincs galanga gyökér, hasznålhatsz gyömbért helyette, de az íze nem lesz teljesen ugyanaz.

    3

    Egy nagy lĂĄbosban hevĂ­tsd fel a kĂłkusztejet közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az elƑkĂ©szĂ­tett fƱszerpĂ©pet. Kevergesd, amĂ­g az illatok felszabadulnak, körĂŒlbelĂŒl 5 percig.

    Vigyåzz, hogy a kókusztej ne égjen le. Folyamatosan kevergesd, amíg a fƱszerek illatozni kezdenek.

    4

    Helyezd a marhahĂșst a lĂĄbosba, Ă©s keverd össze a fƱszeres alaplĂ©vel. Hagyd, hogy a hĂșs egyenletesen bevonĂłdjon a fƱszerekkel.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a hĂșst mindenhol befedik a fƱszerek, hogy mindenhol ĂĄtjĂĄrjĂĄk az Ă­zek.

    5

    Adj hozzĂĄ citromfĂŒvet, kurkumĂĄt, sĂłt Ă©s pĂĄlmacukrot, majd öntsd fel vĂ­zzel. FƑzd lassĂș tƱzön, amĂ­g a hĂșs megpuhul Ă©s a szĂłsz sƱrƱvĂ© vĂĄlik, körĂŒlbelĂŒl 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    A citromfĂŒvet Ă©rdemes kissĂ© megĂŒtögetni, hogy jobban kiengedje az aromĂĄjĂĄt. A lassĂș tƱzön törtĂ©nƑ fƑzĂ©s biztosĂ­tja, hogy a hĂșs omlĂłs Ă©s a szĂłsz sƱrƱ legyen. IdƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le.

    6

    Tålald a rendangot pårolt jåzminrizzsel, és díszítsd friss chili szeletekkel vagy korianderrel.

    A jåzminrizs illata és íze tökéletesen passzol a rendanghoz. A friss chili és koriander pedig feldobja az ételt.