ElĆkĂ©szĂtĂ©s: Magozd ki Ă©s kockĂĄzd fel az Ă©rett szilvĂĄkat. Reszeld le a gyömbĂ©rt, Ă©s facsard ki a narancs Ă©s citrom levĂ©t.
A szilva érettsége befolyåsolja a szósz édességét, ha nem elég édes a szilva, adj hozzå több mézet.
FĆzĂ©s: Egy közepes lĂĄbasban melegĂtsd fel a vizet, add hozzĂĄ a szilvĂĄt, narancslevet, mĂ©zet Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt.
A vizet ne forrald fel tĂșl erĆsen, mert a szilva könnyen leĂ©ghet.
ĂzesĂtĂ©s: SzĂłrd bele a fahĂ©jat, majd add hozzĂĄ a citromlevet Ă©s egy csipet sĂłt.
A citromlĂ© kiemeli a szilva ĂzĂ©t, de ne vidd tĂșlzĂĄsba, mert savanyĂș lesz a szĂłsz.
SƱrĂtĂ©s: FĆzd a keverĂ©ket alacsony lĂĄngon 15-20 percig, amĂg a szilva megpuhul Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödik.
FĆzĂ©s közben idĆnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le az alja.
PĂŒrĂ©sĂtĂ©s: Ha sima ĂĄllagĂș szĂłszt szeretnĂ©l, botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd a keverĂ©ket. Ha darabosabb szĂłszt szeretnĂ©l, hagyd Ăgy.
A pĂŒrĂ©sĂtĂ©s elĆtt hagyd kicsit hƱlni a szĂłszt, hogy ne fröccsenjen szĂ©t.
TĂĄlalĂĄs: A szĂłszt melegen vagy hidegen tĂĄlald sĂŒlt hĂșsokhoz, desszertekhez vagy sajtok mellĂ©. Friss narancshĂ©jjal dĂszĂtheted.
A szĂłsz kivĂĄlĂłan illik vadhĂșsokhoz, pĂ©ldĂĄul szarvashoz vagy Ćzhöz. Egy kis balzsamecet is feldobhatja az ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.