Finomított pálmaolaj egy stabil, hőálló és gazdaságos növényi zsiradék, amelyet az olajpálma gyümölcsének húsából nyernek ki, majd több lépéses tisztítási eljárással finomítanak. Ennek eredménye egy semleges színű, szagtalan, könnyen tárolható és sokoldalúan felhasználható olaj.
A pálmaolaj finomított változata rendkívül népszerű az élelmiszeriparban és a háztartásokban egyaránt. Magas füstpontja (~235°C) miatt kiválóan alkalmas mélyhűtött ételek sütésére, rántásra, pirításra. Tiszta, hőstabil szerkezete miatt az egyik legjobban használható növényi olaj főzéshez.
A finomított pálmaolaj tökéletes választás minden olyan konyhai művelethez, ahol magas hőmérséklet szükséges. Bő olajban sütés, rántott ételek készítése, vagy például ipari sütemények és krémek előállítása során is jól működik. Nem alkalmas hideg fogyasztásra vagy salátaöntetekhez, mivel nincs benne markáns aroma.
A pálmaolajat szobahőmérsékleten, fénytől védett helyen érdemes tartani. Finomított formában hosszabb ideig eláll, oxidációra kevésbé hajlamos. Felbontás után is stabil marad akár több hónapon át.
A pálmaolaj finomított változata egy praktikus, ipari és háztartási célokra egyaránt alkalmas zsiradék, amely magas hőállósága miatt különösen népszerű a professzionális konyhákban is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.