A zöld bors egész formában egy különleges, frissítően lágy csípősségű fűszer, amely ugyanabból a növényből (Piper nigrum) származik, mint a fekete és fehér bors. A zöld bors azonban éretlen állapotban kerül betakarításra, majd különféle módokon – például fagyasztva szárítással vagy sós lében tartósítva – kerül feldolgozásra, hogy megőrizze világos színét és friss, enyhén citrusos ízét.
A szárított egész zöld bors ideális választás azoknak, akik egy kevésbé erőteljes, de mégis karakteres fűszert keresnek. Gyakran használják steakekhez, vadhúsokhoz, halételekhez és krémes mártásokhoz, különösen a klasszikus francia zöldborsmártásban.
A zöld bors egész kiválóan használható:
Mint más borsfajták, a zöld bors is tartalmaz piperint, amely segíti az emésztést és javítja bizonyos tápanyagok felszívódását. Antioxidánsokban is gazdag, és gyulladáscsökkentő tulajdonságai is ismertek. Enyhébb csípőssége miatt érzékenyebb gyomrúaknak is ajánlott lehet mértékkel fogyasztva.
Ha új dimenziókat szeretnél vinni az ételeidbe, akkor a zöld bors egész formája tökéletes választás – különösen a finoman fűszerezett, elegáns ételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.