A tofut vágd fel kisebb kockákra, és egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.
A tofu jobban megsül, ha előzőleg lecsepegteted és leitatod a fölösleges vizet.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Tedd bele a tofu kockákat, és süsd őket minden oldalról aranybarnára, körülbelül 5-7 percig.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tofu egyenletesen megsülethessen. Ha szükséges, süsd több adagban.
Amíg a tofu sül, aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a piros paprikát. A fokhagymát és hagymát pirítsd meg egy másik serpenyőben az olajon 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.
A hagyma és fokhagyma pirítása segít abban, hogy a curry még intenzívebb ízt kapjon.
Add hozzá a curry port a serpenyőhöz, és keverd össze alaposan a hagymával és fokhagymával. Tedd bele a paprikát és a zöldborsót, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Főzd az egészet 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szereted az intenzívebb ízeket, nyugodtan adj hozzá extra curry port vagy egy csipetnyi chiliport.
Amikor a curry kész, add hozzá a sült tofut, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálald a curry-t rizs mellett vagy egyéb körettel.
A curry sűrűségének szabályozásához adj hozzá egy kis vizet vagy még egy kis kókusztejet, ha túl sűrűnek találod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.