A tofut csepegtesd le, és vágd fel kb. 2 cm-es kockákra. A zöldségeket, mint a paprika, cukkini és sárgarépa, vágd fel hasonló méretű darabokra.
A tofu nyomkodása segít eltávolítani a felesleges vizet, így jobban megsül és ízesíthető lesz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felkockázott tofut. Pirítsd meg minden oldalát 5-7 percig, amíg szép aranybarna lesz.
A tofu akkor lesz igazán ropogós, ha nem zsúfolod túl a serpenyőt, így minden kocka egyenletesen süthető.
Amíg a tofu sül, a zöldségeket pirítsd meg egy másik serpenyőben. Először a hagymát és fokhagymát pirítsd meg egy kevés olívaolajon 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
A fokhagyma könnyen megéghet, ezért figyelj oda, hogy ne piruljon túl!
Ezután add hozzá a sárgarépát, paprikát és cukkinit, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
Ne süsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ropogósságukat!
Amikor a tofu és a zöldségek elkészültek, keverd össze őket egy nagy tálban, majd locsold meg szójaszósszal, sóval, borssal és szórj rá szezámmagot.
A szójaszósz és a szezámmag ad egy plusz ízréteget, de ha szeretnéd, a szójaszósz mennyiségét csökkentheted, ha sósabban szereted!
Tálald melegen, friss salátával vagy párolt rizzsel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.