Sült tofu zöldségekkel tálalva, színes paprika és szezámmaggal

Sült tofu zöldségekkel

A sült tofu egy klasszikus étel az ázsiai konyhában, és az egyik legnépszerűbb vegetáriánus fehérjeforrás. Az étel gazdag ízekben és textúrákban, és könnyedén variálható a zöldségek kombinációjával. A tofu szép ropogósra sül a serpenyőben, miközben megőrzi puha belső részét. A zöldségek frissessége és a szójaszósz fűszeres, sós íze kiválóan kiegészíti a tofut. Az étel nemcsak vegán vagy vegetáriánus étrendben népszerű, hanem mindenki számára nagyszerű választás, aki egy könnyen elkészíthető, tápláló ételt keres. Tálalhatjuk rizzsel, vagy akár salátával is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Bors
0.5 tk.
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csepegtesd le, és vágd fel kb. 2 cm-es kockákra. A zöldségeket, mint a paprika, cukkini és sárgarépa, vágd fel hasonló méretű darabokra.

    A tofu nyomkodása segít eltávolítani a felesleges vizet, így jobban megsül és ízesíthető lesz.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felkockázott tofut. Pirítsd meg minden oldalát 5-7 percig, amíg szép aranybarna lesz.

    A tofu akkor lesz igazán ropogós, ha nem zsúfolod túl a serpenyőt, így minden kocka egyenletesen süthető.

    3

    Amíg a tofu sül, a zöldségeket pirítsd meg egy másik serpenyőben. Először a hagymát és fokhagymát pirítsd meg egy kevés olívaolajon 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    A fokhagyma könnyen megéghet, ezért figyelj oda, hogy ne piruljon túl!

    4

    Ezután add hozzá a sárgarépát, paprikát és cukkinit, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Ne süsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ropogósságukat!

    5

    Amikor a tofu és a zöldségek elkészültek, keverd össze őket egy nagy tálban, majd locsold meg szójaszósszal, sóval, borssal és szórj rá szezámmagot.

    A szójaszósz és a szezámmag ad egy plusz ízréteget, de ha szeretnéd, a szójaszósz mennyiségét csökkentheted, ha sósabban szereted!

    6

    Tálald melegen, friss salátával vagy párolt rizzsel.