A Parmigiano Reggiano egy kemény, érett olasz sajt, amelyet hagyományosan az Emilia-Romagna és Lombardía régiókban készítenek. A parmezán jellegzetes gazdag íze és finom textúrája különbözteti meg más sajtoktól. A sajt az érlelés során nyeri el a kiemelkedő ízvilágát, amely tökéletesen illik a tésztákhoz, salátákhoz, levesekhez, vagy akár önállóan is fogyasztható.
A parmezán sajt készítése során a tejet tejsavóval és kultúrával savanyítják, majd a masszát préselik és érlelik. Az érlelési idő alatt a sajt keménysége nő, és az íze mélyebb, komplexebb lesz. A Parmigiano Reggiano sajt különlegessége, hogy legalább 12 hónapig kell érlelni, hogy elérje a hagyományos ízét.
A Parmigiano Reggiano a legtöbb olasz ételben alapvető hozzávaló, például a tészták, rakott ételek, levesek és saláták elkészítésében. Emellett kiváló reszelt formában szórva, de a parmezán sajt érett íze kiváló frissen, szeletelve is. A parmezán nemcsak a mediterrán konyhában, hanem világszerte is rendkívül népszerű.
A sajt gazdag és intenzív ízével kiemelkedően ízesíti az étkezéseket, legyen szó tésztaételekről, pitékről vagy akár zöldségkrémekről.
A Parmigiano Reggiano nemcsak egy ínycsiklandó sajt, hanem egy igazi tápláló alapanyag, amely szinte minden étkezést különlegessé tehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.