A farrot egy nagyobb fazékban tedd fel főzni sós vízben, majd főzd 30-40 percig, amíg megpuhul, de még enyhén rágós marad.
Ha a farro túl keménynek tűnik, pótold a vizet és főzd még pár percig.
Amíg a farro fő, egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított fokhagymát, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserűvé válik.
Add hozzá a friss spenótot a serpenyőbe, és párold meg, amíg összeesik, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha a spenót túl vizes, hagyd egy kicsit az edényben, hogy elpárologjon a felesleges víz.
Miután a farro elkészült, szűrd le és keverd össze a párolt spenóttal és a fokhagymás olívaolajjal.
A farrot ne öntsd ki a főzővízből teljesen, hagyj egy kis vizet, hogy a tészta krémesebb legyen.
Reszeld rá a parmezán sajtot, és keverd össze alaposan, hogy a sajt teljesen elolvadjon.
Használj friss parmezánt, mert az íze sokkal gazdagabb, mint a bolti reszelt változat.
Tálald melegen, egy kis citromlével locsolva a tetején, és extra parmezánnal megszórva.
A citromlé frissítő savanykássága remekül kiegészíti a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.