Farro spenóttal és parmezánnal, friss citrommal tálalva

Farro spenóttal és parmezánnal

A farro egy ősi gabona, amely a mediterrán régióban nagy népszerűségnek örvend, különösen Olaszországban. Az étel, amely a friss spenóttal és gazdag parmezánnal kombinálja a farrot, egy egyszerű, de ínycsiklandó étkezés. A friss zöldségek és az olívaolaj fűszeres íze remek kiegészítője a farro rágós, ízes textúrájának. Ez az étel egy tápláló és könnyű választás, amely tökéletes a hétköznapi étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro (búza típusú gabona)
200 g Friss spenót
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Bors
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A farrot egy nagyobb fazékban tedd fel főzni sós vízben, majd főzd 30-40 percig, amíg megpuhul, de még enyhén rágós marad.

    Ha a farro túl keménynek tűnik, pótold a vizet és főzd még pár percig.

    2

    Amíg a farro fő, egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a friss spenótot a serpenyőbe, és párold meg, amíg összeesik, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha a spenót túl vizes, hagyd egy kicsit az edényben, hogy elpárologjon a felesleges víz.

    4

    Miután a farro elkészült, szűrd le és keverd össze a párolt spenóttal és a fokhagymás olívaolajjal.

    A farrot ne öntsd ki a főzővízből teljesen, hagyj egy kis vizet, hogy a tészta krémesebb legyen.

    5

    Reszeld rá a parmezán sajtot, és keverd össze alaposan, hogy a sajt teljesen elolvadjon.

    Használj friss parmezánt, mert az íze sokkal gazdagabb, mint a bolti reszelt változat.

    6

    Tálald melegen, egy kis citromlével locsolva a tetején, és extra parmezánnal megszórva.

    A citromlé frissítő savanykássága remekül kiegészíti a gazdag ízeket.