A kókusztejet öntsd egy közepes lábasba, és kezdd el melegíteni alacsony lángon. Add hozzá a mandulavajat, a cukrot és a vanília kivonatot, majd keverd össze.
Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejet, hogy ne legyenek csomók és a cukor ne égjen le.
A kukoricakeményítőt oldd fel egy kis vízben, hogy ne legyen csomós, majd add hozzá a kókusztejes keverékhez.
A keményítőt mindig hideg vízben oldd fel, hogy ne csomósodjon a végén!
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-10 percig, amíg besűrűsödik és krémes állagúvá válik.
Ne hagyd abba a keverést, mert a kukoricakeményítő hajlamos leülepedni az aljára!
Amikor a manjar elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis növényi tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.
Tálald a manjart poharakban vagy tálkákban, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztanád. Díszítheted gyümölcsökkel vagy egy kis extra mandulavajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.