Manjar vegano, krémes kókusztejes desszert mandulavajjal és vaníliával

Manjar vegano (növényi tejjel)

A Manjar, vagy más néven \'dulce de leche\', Latin-Amerika egyik legismertebb desszertje. Eredetileg tejből és cukorból készült, de a vegán változatok az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek. A manjar vegano növényi tejet és mandulavajat használ, hogy megőrizze az étel krémes textúráját és gazdag ízét, miközben vegánok számára is élvezhető marad. Az étel különleges, fűszeres vaníliaízével és könnyed kókuszos alapjával tökéletes választás bármilyen alkalomra. Képzeld el, ahogy a manjar hűl, miközben a gazdag ízek egyre inkább előtérbe kerülnek, és végül egy hűsítő, édes élvezetként tálalod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
100 g Mandulavaj
150 g Cukor
1 ek. Vanília kivonat
2 ek. Kukoricakeményítő
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet öntsd egy közepes lábasba, és kezdd el melegíteni alacsony lángon. Add hozzá a mandulavajat, a cukrot és a vanília kivonatot, majd keverd össze.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejet, hogy ne legyenek csomók és a cukor ne égjen le.

    2

    A kukoricakeményítőt oldd fel egy kis vízben, hogy ne legyen csomós, majd add hozzá a kókusztejes keverékhez.

    A keményítőt mindig hideg vízben oldd fel, hogy ne csomósodjon a végén!

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-10 percig, amíg besűrűsödik és krémes állagúvá válik.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a kukoricakeményítő hajlamos leülepedni az aljára!

    4

    Amikor a manjar elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis növényi tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Tálald a manjart poharakban vagy tálkákban, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztanád. Díszítheted gyümölcsökkel vagy egy kis extra mandulavajjal.