Şakşuka olívaolajjal, tálalva tojással és friss fűszerekkel

Şakşuka olívaolajjal

A Şakşuka egy népszerű török étel, amely a mediterrán konyha ínycsiklandó alapanyagaiból készül. Az étel zöldségek, tojás és fűszerek tökéletes kombinációját kínálja, és minden falatja egy valódi ízbomba. A padlizsán, paradicsom, paprika és fokhagyma gazdagítják az ételt, míg az olívaolajban készült változat különleges aromát ad neki. Az étel kiváló reggelire, ebédre vagy vacsorára, és a török konyha egyik legkedveltebb ételévé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. Sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kicsöpögjön belőle.

    Ha a padlizsán keserű, sózd meg, és hagyd állni, hogy a keserűség elmenjen, majd öblítsd le.

    2

    A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A zöld paprikát és vöröshagymát is vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A paradicsomokat forró vízbe mártva könnyedén lehúzhatod a héját.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a padlizsán kockákat, és süsd őket aranybarnára.

    A padlizsán gyorsan felszívja az olajat, ezért fontos, hogy ne használj túl sok olajat. Ha szükséges, pici vízzel is pótolhatod.

    4

    Amikor a padlizsánok megpirultak, add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, zöld paprikát és paradicsomot. Párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szereted a fűszeresebb ízeket, egy kis chili paprikát is adhatsz a zöldségekhez.

    5

    Szórd rá a fűszerpaprikát, sózd, borsozd, majd öntsd hozzá egy kevés vizet, és főzd további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fűszerpaprika intenzívebb ízt ad, ha egy kicsit pirítod a zöldségekkel együtt.

    6

    A végén törd bele a tojásokat a zöldségkeverékbe, és főzd addig, amíg a tojás teljesen megfő.

    Ha lágyabb tojást szeretnél, csökkentsd a főzési időt, hogy a sárgája ne keményedjen meg.

    7

    Tálald melegen, és friss petrezselyemmel vagy korianderrel díszítve.

    A friss fűszerek segítenek kiemelni az étel ízét, így ne hagyd ki a díszítést.