A pisztáciákat apróra vágd, és tedd félre. A lisztet szitáld át egy tálba, és add hozzá a sütőport, a cukrot és egy csipet sót.
A pisztáciákat ne vágd túl apróra, hogy a sütés során megmaradjanak a textúrák, és ropogósak maradjanak!
Melegítsd fel a ghee-t (tisztított vaj) egy serpenyőben, majd öntsd bele a tejbe. Keverd jól össze, hogy a vaj és a tej egyenletesen elvegyüljön.
A ghee-t lassú lángon olvaszd meg, hogy ne égjen meg, és teljesen sima legyen a keverék!
Öntsd a vaj- és tejkeveréket a lisztes keverékhez, és gyúrd össze, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen!
A tésztát pihentesd 15 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen. Ezután formázz belőle kis golyókat, és lapítsd őket korong alakúra.
A tészta pihentetése segít, hogy ne repedjenek el a korongok sütés közben!
Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, és süsd a thekualapokat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, ha túl hideg, akkor nem sülnek meg, ha túl forró, akkor megéghetnek. Tesztelheted egy kis darabbal, hogy megfelelő-e a hőmérséklet!
A kész thekualapokat szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy leitatd róluk a felesleges olajat. Tálald őket melegen vagy szobahőmérsékleten.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.