Thekua pisztáciával, aranybarna sütemények pisztáciával tálalva

Thekua pisztáciával

A Thekua egy hagyományos indiai édesség, amelyet leggyakrabban különböző ünnepi alkalmakra készítenek. A pisztáciás változat egy új, különleges ízvilágot ad a klasszikus thekualapoknak. A pisztácia ropogós textúrája és gazdag íze remekül illik a sűrű, édes tésztához. Ahogy a thekua sült, az illatok az egész konyhát betöltik, és az eredmény egy aranybarna, ropogós édesség, amit egyszerűen nem lehet megállni, hogy ne egyél belőle egyet még forrón!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszt
100 g Cukor
50 g Ghee (tisztított vaj)
50 ml Tej
50 g Pisztácia
20 g Tökmag
1 ek. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciákat apróra vágd, és tedd félre. A lisztet szitáld át egy tálba, és add hozzá a sütőport, a cukrot és egy csipet sót.

    A pisztáciákat ne vágd túl apróra, hogy a sütés során megmaradjanak a textúrák, és ropogósak maradjanak!

    2

    Melegítsd fel a ghee-t (tisztított vaj) egy serpenyőben, majd öntsd bele a tejbe. Keverd jól össze, hogy a vaj és a tej egyenletesen elvegyüljön.

    A ghee-t lassú lángon olvaszd meg, hogy ne égjen meg, és teljesen sima legyen a keverék!

    3

    Öntsd a vaj- és tejkeveréket a lisztes keverékhez, és gyúrd össze, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen!

    4

    A tésztát pihentesd 15 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen. Ezután formázz belőle kis golyókat, és lapítsd őket korong alakúra.

    A tészta pihentetése segít, hogy ne repedjenek el a korongok sütés közben!

    5

    Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, és süsd a thekualapokat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, ha túl hideg, akkor nem sülnek meg, ha túl forró, akkor megéghetnek. Tesztelheted egy kis darabbal, hogy megfelelő-e a hőmérséklet!

    6

    A kész thekualapokat szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy leitatd róluk a felesleges olajat. Tálald őket melegen vagy szobahőmérsékleten.