A fekete mustármag egész formájában az egyik legerőteljesebb, legcsípősebb fűszernövényi mag, amelyet elsősorban indiai és dél-ázsiai ételek készítéséhez használnak. A Brassica nigra növény termése, sötétbarna-fekete színű, apró, gömbölyű szemek, amelyek pirítva vagy főzve fejlesztik ki teljes aromájukat.
A fekete mustármag különösen intenzív ízű – enyhén kesernyés, diós jellegű, majd hirtelen csípőssé válik. A fűszerek közül az egyik leginkább karakteres, ezért főként olyan ételekhez használják, ahol domináns, mély ízprofil szükséges.
A fekete mustármag egész különösen ajánlott a következő ételekhez:
A fekete mustármag erőteljes gyulladáscsökkentő, emésztésjavító és antibakteriális hatású. Gazdag magnéziumban, szelénben és omega-3 zsírsavakban. Illóolajai (pl. allil-izotiocianát) serkentik a vérkeringést és az emésztőrendszert, valamint nyákoldó, légutakat tisztító hatásúak.
Ha intenzív, határozott ízt és gyógyhatású fűszert keresel, a fekete mustármag egész formában méltán lehet a konyhád kedvence.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.