Dal Palak spenótos lencse, tálalva korianderrel

Dal Palak spenótos lencse

A Dal Palak, egy népszerű indiai étel, egy gazdag, fűszeres lencse étel, amelyet friss spenóttal tálalnak. A fűszerek és a spenót egy igazán különleges ízélményt nyújtanak. Az étel a hagyományos indiai konyha egyik alapját képezi, és a vegetáriánusok számára kiváló választás. Az indiai fűszerek, mint a kurkuma, kömény és koriander, különleges ízt adnak a levest, miközben a friss spenót frissít és gazdagítja az ételt. A Dal Palak ideális étkezés a nap bármely szakában, és könnyen elkészíthető a család minden tagja számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös lencse
200 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gingergél
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Mustármag
1 ág Cilantro
1 tk.
2 ek. Olaj
750 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös lencsét alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba. Önts rá 750 ml vizet, és forrald fel. Amikor felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencsét érdemes alaposan leöblíteni, hogy eltávolítsd az esetleges szennyeződéseket és a felesleges kemikáliákat.

    2

    Amíg a lencse fő, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A spenótot is mosd meg, és tedd félre.

    A spenótot ne hagyd sokáig a vízben, mert könnyen elveszíti tápanyagait. A legjobb, ha csak közvetlenül felhasználás előtt mosod meg.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a mustármagot, és pirítsd meg, amíg kipattog. Ekkor add hozzá a hagymát, fokhagymát, kurkumát és köményt, és pirítsd őket 2-3 percig.

    A mustármag akkor kezd pattogni, amikor felhevül, és ezzel elindítja az ízek felszabadulását. Ha túl hamar pirítod, megéghet, ezért figyelj oda.

    4

    Add hozzá a spenótot a serpenyőbe, és párold meg, amíg összeesik. Ekkor keverd bele a gingergélt, és sózd meg.

    A spenótot ne főzd túl, mert megőrzi legjobban az ízét, ha rövid ideig párolod.

    5

    Amikor a lencse megpuhult, add hozzá a spenótos keveréket. Keverd jól össze, és főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    A kész ételt tálald friss korianderrel díszítve, és tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriander frissítő ízt ad a dalnak, és a rizs vagy naan kenyér tökéletesen kiegészíti a fűszeres levest.