Tökmagolaj héjas magból egy rendkívül értékes és tápláló hidegen sajtolt olaj, amely egyre népszerűbb nemcsak a gasztronómiában, hanem az egészségtudatos táplálkozás világában is. A héjas tökmagból történő préselés különösen intenzív ízű és színű olajat eredményez, amely gazdag bioaktív anyagokban.
Ez a típusú tökmagolaj sötétzöld színével és diós aromájával tűnik ki a többi étolaj közül. A héjas mag magas rosttartalma és összetett tápanyagprofilja miatt az így készült olaj különösen értékes. A préselés során az olaj nem esik át hőkezelésen, így megőrzi a vitaminokat, ásványi anyagokat és az esszenciális zsírsavakat.
A héjas tökmagból készült tökmagolaj nem alkalmas sütésre, mivel hevítés hatására elveszítheti értékes összetevőit. Kiváló azonban salátákhoz, hidegtálakhoz, krémlevesekhez vagy akár desszertek díszítéséhez. Íze karakteres, diós, kissé füstös jegyekkel – emiatt kis mennyiség is elég belőle az ízesítéshez.
Fontos, hogy a tökmagolajat sötét, hűvös helyen tartsuk, mivel a fény és hő hatására gyorsan oxidálódik. Lehetőség szerint kis kiszerelésben vásároljuk, és 2-3 hónapon belül használjuk fel a felbontás után. Az eredeti zöld szín és diós illat árulkodik a frissességről.
A tökmagolaj héjas magból nemcsak különleges ízélményt nyújt, hanem értékes tápanyagforrásként is szolgál, így méltán tartják számon a természet egyik legnemesebb olajaként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.