A tigrismogyoró, más néven chufa, valójában nem klasszikus értelemben vett mogyoró, hanem a Cyperus esculentus nevű növény föld alatti gumója. Természetesen édes íze, magas rosttartalma és sokoldalúsága miatt különösen népszerű az egészségtudatos étkezés hívei körében.
A hámozott chufa enyhén ráncos, krémszínű gumódarab, mely nyersen is fogyasztható, de vízbe áztatva vagy őrölve is sokoldalúan használható. Legismertebb felhasználása a horchata de chufa nevű, tradicionális spanyol növényi ital, amely tejmentes, gluténmentes és természetesen édes.
A hámozott tigrismogyoró jól tárolható száraz, hűvös helyen, és vízbe áztatva még jobban emészthető. Fogyasztása különösen előnyös emésztési problémák, laktózintolerancia vagy gluténérzékenység esetén is.
Összességében a tigrismogyoró (chufa) nemcsak különleges ízével, hanem funkcionális tápértékével is kiemelkedő helyet foglal el az alternatív alapanyagok között.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.