A makadámdió hántolt változata az egyik legexkluzívabb és táplálkozás-élettanilag értékes dióféle. Krémes állaga, enyhén vajas íze és rendkívül magas telítetlen zsírsavtartalma miatt egyre népszerűbb azok körében, akik tudatosan étkeznek, vagy csak egyszerűen szeretik a különleges magvakat.
A makadámdió a Macadamia integrifolia fa termése, eredetileg Ausztráliából származik, és ma már a világ számos részén termesztik. A hámozott változat a kemény héj eltávolítása után marad – ez a világos színű, gömbölyded dióbél rendkívül magas energiatartalmú, ugyanakkor egészséges zsírokban és rostokban gazdag.
A hámozott makadámdió fogyasztása kis mennyiségben is kielégítő – nagy energiatartalma miatt napi 5-6 szem is elég. Tárolása hűvös, fénytől védett helyen ajánlott, mivel természetes zsírtartalma miatt érzékeny az avasodásra.
Összefoglalva: a makadámdió hántolt változata nemcsak gasztronómiai élmény, hanem valódi tápanyagforrás is – tökéletes választás azoknak, akik ínyencséget és egészséget keresnek egy magban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.